A hét tarot lapja a Mágus I, 2024. május 6-12.

A hét tarot lapja a Mágus I, 2024. május 6-12.

Keresztező lap az Uralkodónő III



Érdekes, hogy a 3-as szám és az Uralkodónő, mint princípium együtt, egy lapon jelennek meg. A 3-as szellemi és fizikai számként, mit keres egy nővel ábrázolt lapon? Egyszerű a magyarázat. A tarot-kártyát sokan egyenesen Atlantiszból származtatják, sőt Hermészhez kötik (Hermész lehet Merkúr, ő az Ikrek ura, Ikrek a 3. állatövi jegy). Azért nő, mert akkor, sőt még Noé előtt is a nő és a férfi egyenrangú volt, nem volt alárendelt helyzete a társadalomban. A mai "hasított" (a férfiak javára változtatott) világban, ahol a férfi jár elől, ő a kedvezményezett, nagyobb a fizetése, tanulhat (mélyebben nem fejteném ki), mégis a nőre bízzák a gyereknevelést. Tudható, hogy nő nélkül nincs család, a szülés és táplálás joga az övé, a női energiák tartják meg a férfiakat, a nő tart rendet, kreatívan széppé varázsolja környezetét, férjét, gyerekeit.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont


A hét osztozok a Bika 2. (Szűz) és 3. (Bak) dekádján, a Vénusz mellett a Merkúr (a 2. dekád ura), és a Szaturnusz (a 3. dekád ura) is szerephez jut. Szerdán Újhold lesz a Bikában (együttáll a Hold és a Nap), ahol a Hold jól érzi magát (emelt helyzetben van), bár a stabilitás miatt az érzelmek kevésbé áradnak. Az Újhold előtt kedden a Hold délután eléri a Vénuszt a Bikában, amelynek uralkodó bolygója, telítődik a vénuszi szeretet tiszta energiáival, majd másnap eléri a Napot (Újhold). Az Újhold energiái mindig valamilyen kezdettel függenek össze, amely jelenleg harmonikus működést kér tőled. Ha úgy érzed teljesen rendben vagy, akkor is megéri rádobni egy lapáttal. Kedden reggel a Nap-Szaturnusz szextil (60 fokos harmonizáló fényszög), majd másnap reggel a Hold-Szaturnusz szextil (éppen megelőzve az Újholdat) olyan, mintha a harmónia és a kedvező lehetőségek szabad utat és biztos megvalósulást kapnának a Szaturnusztól. A Nap-Szaturnusz szextil arra is megtanít, hogy fogadd el korlátaidat, és ha teheted, változtass.

Tarot nézőpont


Két teljesen különböző földi nagyarkánum igazgatja a hetet, a Mágus Nap és Merkúr megfeleltetéssel, az Uralkodónő Bika és Vénusz párhuzammal. A fizikai világ ismerete fontos mindkét verzió szerint, a Mágus szellemiségét, akaratát, az Uralkodónő érzelmeit és művészi hajlamát kínálja nekünk.

A Mágus tudatodat gyakorlatoztatja, kéri tőled az állandó figyelést, céljaidat igazán az akaratod segítségével (a mágus is akaratát edzi) érheted el. A Mágus vörös köpenye az energiák intenzitását mutatja, amelyet gyorsan, könnyen tudsz felhasználni, tiszta (fehér ruha), érdek nélküli szellemiséggel. Az összes elem a rendelkezésedre áll (kelyhek - víz, botok - tűz, érmék - föld, kardok - levegő), segítségükkel bármit megteremthetsz. Legnagyobb erénye az alkalmazkodó képessége, amely minden esetben a rendelkezésedre áll. Ha bele szeretnél fogni valamibe, befektetnél, vállalkoznál, most érdemes elkezdeni, de nem mellőzheted az alapos vizsgálódást, amelyhez jól jön a Mágus egyik asztrológiai párhuzama a Merkúr (tudás). A Nap párhuzam a tisztánlátást hozza neked, ezzel már nem vallhatsz kudarcot.

Az Uralkodónő hívószavai az öröm, a harmónia és a művészi szépség egy kis kreativitással (narancssárga trón) fűszerezve. Kreativitásod lehet 2-es csakrás, vagyis érzelmi szintű, de lehet 6-os csakrás, amikor már szellemiséged is jelen van és érzelmeidet átalakítja és töltésmentessé teszi. Merengésre ajánlott önmagad vizsgálata, amikor termékenységed (itt ne a fizikai termékenységre, a női testre gondolj) hatásfokát, a szellemi teremtéseid minőségét veszed górcső alá. Számmisztikája a 3-as, amely a "három" szóból ésszerűen a harmónia minden szinten való megvalósítását kéri tőled. A 3-as felel még a tervekért, a tervezésért, a szellemi haladásért (a 9-es eléréséért) és az alkotó tudás meglétéért.
Vissza a bloghoz