A hét tarot lapja az érmék IV, 2024. április 1-7.

A hét tarot lapja az érmék IV, 2024. április 1-7.

Keresztező lap a Bolond 0



A nagy energiával bíró lapok, mint a Bolond nagyarkánuma, keresztezőként egyenlő erőt képviselnek a főlappal. Nagy energia alatt inkább intenzitást, kitartást, átlagnál nagyobb volumenű, összetettebb teendőket kell érteni. Iránya is fontos, amely a múlt, a jelen vagy a jövő irányában történik. Az univerzális energiákat a Nap és naprendszerünk bolygói taranszformálják a Földre, amelyeket kedvünkre használhatunk, ha megérezzük, és tudjuk, melyik életterületen, mikor és mit kezdjünk velük.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



A Merkúr április 2-án retrográddá válik (hátrálni kezd, amely 23 napig tart), és végig a Kos jegyében marad. Ebben az időszakban nehezebb bármit is elhatározni és elkezdeni, mert az elme irányító feladata nehézkessé válik, és sokszor nem tudjuk, mit is akarunk valójában. Hétvégén a Mars és a Szaturnusz 2 fokon belülre kerülnek a Halak jegyében, ahol a Mars erőben érzi magát, együttérzővé és tetteiben finoman hangolttá válik. A Szaturnusz számára a Halak területe semleges, mégis rugalmasabbá, szelídebbé tehet téged.

Az érmék 4-es ránézésre nem az álmaid csúcsa, de fontos információkkal szolgál, felhívja figyelmedet a változtatások szükségességére. Változást szenvedni nehéz, változtatni még nehezebb. Tudnod kell, hogy a biztonság, a stabilitás csak ideig-óráig hoz nyugalmat, nem fogod megúszni az átalakulás kényszerét. Az érmék 4-esben van ugyan félelem, de habozás nélkül feladja a biztonság bemerevedett illúzióját, átalakít és újra tervez. Segít neki a 4-es számmisztikája, amely hat ugyan érzelmeire, mégis értékekre koncentrálva teszi a dolgát, megvalósítja álmait, értéket teremt (ahogy a Mars és a Szaturnusz a Halakban). Asztrológiai megfeleltetése a Szaturnusz, most enged szigorából, segít az önmegtalálás úján. Persze lehet hinni a negatív tendenciában is, viszont azok csak lehúznak, nem visznek sehová.

A Bolond keresztezése is kell az előbb leírtak véghezviteléhez, ugyanis a lap Uránusz párhuzama a "szabad" szót hozza eléd, amelyet mindenképpen szeretnél megélni. Félelem nélkül megy az útján, történjen bármi, el akar érni megtervezett céljához (sorsfeladat, esetleg karma). Számmisztikája a nulla, itt magát az utat jelöli, amelyen járnod érdemes. Szabad csak akkor lehetsz, ha nem függsz külső körülményektől, és belső sugallatra haladsz mindenfajta kényszer nélkül. Csak az így élő és munkálkodó embert nézheti a környezete Bolondnak.

A két lap együtt bármire képessé tehet, az érmék 4-es elindít (félelemből is lehet) a Bolond pedig elindul, ha akar, átváltozik, és mindent kimond, amit gondol! A 4-es kiegyensúlyozásra törekszik, a Bolond döntést hoz, akár úgy is, hogy fogalma sincs, melyik úton menjen. Ez a fajta hozzáállás nem általános, bolondnak tűnhetsz, akivel nehéz kapcsolódni párkapcsolati szinten.
Vissza a bloghoz