Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2017. szeptember 11-17., botok 9

Botok IX – (Keresztező lap a botok VIII)


2017. szeptember 11-17.


A szimbólumok ismerete nélkül a kártyavetésben nem mehetsz sokra. Fontos a kép megfigyelése, mert a megfejtés nem nélkülözheti a látvány által aktivált, ihletett intuíciót. Alakzatok, ábrák, jelképek, jelek, színek, számok, elemi minőségek mind a megoldás kulcsát adják a kezedbe, persze csak akkor, ha tanulmányaidban felkészültél erre. Egy-egy szituáció ismeretében már könnyen kiválasztható a legbeszédesebb szimbólum.


Mi várható a héten?


Az első nap kivételével a második dekádban (bika) járunk, de egész héten érezhető a Merkúr mellett szerepet kapó bika Vénusz kedvező, lágyító hatása. A két tűzminőségű lap csak látszatra megy szembe a szűz földiségével, hisz uralkodó bolygója a Merkúr levegős, amely ugyanúgy áradó jellegű, mint a kártyák tüze. A szűz felépített korlátait a Vénusz megingatja, sőt a héten az erős energiák lebonthatják időlegesen.


A 9-es és a keresztező 8-as számmisztikája már égi értelmezést kíván. A 8-as a 9-es szám őrzője, addig nem enged kibontakozni, amíg meg nem értél egy újabb teremtésre. Markáns szellemiség jegyében telik heted, ahol az élénk gondolati tevékenység eredményekkel kecsegtet. A 8-as lelkisége irányt mutat, amely most főleg az idő hatását erősíti, gyorsítja vagy lassítja életedet. (Emlékezz a farkába harapó kígyóra, amely az idő egységét, önmagába visszatérését szimbolizálja.) Érezhető a sürgetés, de vigyázz, ne kapkodj, mert ha túl gyors vagy, hibázhatsz!


A botok kilencesen látható alak a (férfi-jang-tűz) jobboldalon (jövő) áll. Vagyis erőt gyűjtve várod a cselekvés kezdésének pillanatát (botok 8). Viszont balra néz, tehát a múltban szerzett tapasztalatok segítségével oldod meg feladataidat. Biztosan, stabilan áll a földön, melyet az asztrológiai égbolt jelenlegi radixa (szűz) is támogat. A keresztező lefelé irányuló botjai pontosan az “itt és most”-ra irányítják fókuszodat. A képen az ősvíz jelenléte az asztralitás fontosságára hívja fel figyelmedet.


A botok 9-es negatív oldala korlátokat, bezártságot, félelmet is hozhat, de vedd észre, nem fenyegetnek, mert ezek csak illúzióid vetítette képek szubjektív világodban. Megint csak életed eddigi sérelmeinek helytelen feldolgozásáról van szó. Dobd el végre az álarcot és ne szigeteld el magad fáradtságra hivatkozva (okozhatja a Vénusz túlzásba vitt földisége is).


Szerencsére a botok 8-as aktivitása, gyorsasága hamar kirángat téged képzelt helyzetedből. Tarts ki ebben a “szemben úszok az árral” szituációban, megéri, hisz közel a siker, sokat dolgoztál már rajta!