Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2018. január 8-14., Halál

Halál XIII – (Keresztező lap a kardok V)

2018. január 8-14.

Január 6-án Vízkeresztkor véget ért a karácsonyi ünnepkör, amikor Jézus megjelenését méltatjuk és leszedjük a feldíszített fenyőfát. Nálunk a hagyomány szerint a víz megkeresztelését, megszentelését jelenti, amely népszokások sokaságát indította el.

Mi várható a héten?

A Halál mindig elengedést jelent, amikor felcsillan valami új is a horizonton. A lap egyértelműen jövőorientált, passzol a karácsonyi ünnepek végével, és arra szólít fel, találj rá életutadra, feladataidra.

A hét napjain a második és harmadik dekád fele-fele arányban osztozik. A Vénusz, valamint a Szaturnusz mellett a Merkúr szintén részt kér magának. A Halál asztrológiai megfeleltetése Szaturnusz a 8. házban (a mundán skorpióban), így az uralkodó bolygó analóg az égbolttal. Jelezhet megválást valamitől, elválást valakitől, amelyet megtapasztalva, megértve egy magasabb szintre léphetsz, hisz egy felső körös nagyarkánummal van dolgunk. Figyelmeztet arra, hogy az életet élni kell, gyakorolva az elengedést, amelynek sokszor fájdalmas tanulása, átélése is az utad része.

A kardok 5-ös megfeleltetése, Mars a skorpió jegyében, konfliktushelyzetet mutat. Kelepcébe csak akkor kerülhetsz, ha agresszívan reagálsz. Helyes ráhangolódással, megfontoltsággal pozitív gondolkodással felülkerekedhetsz, főleg, ha a második dekád Vénuszának nőiségét, valamint a harmadik dekád Merkúrjának szellemi élességét is bevonod a repertoárodba.

A keresztezők energiája amúgy is sokkal gyengébb, nem vetekedhet a főlapéval. A kardok 5-ös pozitív oldala az 5-ös számmisztikájában rejlik, központiságával, torokcsakrás kapcsolatával pedig a kommunikáció gyógyító erejét hangsúlyozza.

Azt ajánlom, légy óvatos, ne vedd félvállról az esetleges fenyegetéseket, mert valaki nem játszik tisztán a környezetedben. Ha ellenségedről van szó nem kell félned, mert vele szemben minden érzéked (Merkúr) kihegyezett állapotban van. Próbáld felmérni, miről van szó, mi az, amit a főlap felhívására nyugodtan elengedhetsz.

A megoldás kulcsa a kezedben van, csak változtatnod kell eddigi hozzáállásodon. Lehet, hogy most jött el rég elfeledett álmaid megvalósulásának ideje, amelyeket már fenyegetésként élsz meg a jelenlegi szituációban. A Halál mindig természetes változást hoz, de kérlek légy résen, mert a keresztező életed szereplőinek árulását is jelképezheti. Tekints vissza, vess számot, és a tanulságokat építsd be tudásod könyvtárába, hogy ezzel gazdagodva haladhass tovább!