Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2019. június 17-23., Uralkodó

Uralkodó V – (Keresztező lap a kardok X)

2019. június 17-23.

Az Uralkodó mint rang, méltóság ma már csak férfit jelöl, de ez nem volt mindig így. Igei alakja sem tesz különbséget férfi és nő között, mert például a Vénusz (női minőség) lehet URA a bikának és a mérlegnek. Az uralkodás általában negatív minőség, még akkor is, ha gyarapodás, megerősödés az eredménye. Az uralkodás tömegek alárendeltségét feltételezi, amely nem egyeztethető össze az emberek szigorúan egyéni fejlődésével. Persze tűnhet úgy, hogy sokan együtt haladnak, de hidd el, ez csak látszat.

Mi várható a héten?

Az elkövetkező időszakról már sokan nyilatkoztak, 2019 legnehezebb hetét vetítették elénk. Az égbolton főszereplők és a nehézségek okozói a Mars, Merkúr, Szaturnusz, Plútó (Mars-Merkúr szemben áll Szaturnusz-Plútó). Vagyis csinálnám, de nem lehet, akarom, de veszélyes. A jegyek nem egyeznek, mert a nyugati szerint rák-bak tengely, a védikus szerint nyilas-ikrek tengely az érintett. De nézzük a kártyákat.

Az Uralkodó a Napot hangsúlyozza, vagyis jól látsz a világban. A bak jegyével is analóg, így a Szaturnusz sem mellőzhető, struktúrát, irányultságot, feszességet hoz a mindennapjaidba. Megjeleníti függetlenségre való törekvésedet, amelyhez el kéne engedni a merevséget. Igazán akkor csinálod jól, ha a korlátozást nem másokon, hanem magadon gyakorlod önfegyelmezés formájában. Felelősséget érzel, ezért józanul és fegyelmezetten cselekszel.

Az Uralkodó mindig kreatív. A trónon kosfejek láthatók, és ez bizony marsikus energiákat jelent. A piros ruha és piros háttér gyökércsakrád stabilitását, de beszorított helyzetben viszont agresszív viselkedését mutatja. Érdemes elmélkedned azon, hogy milyen a viszonyod az uralkodni vágyással, vagy bírod-e, amikor uralkodnak rajtad.

A kardok 10-es megdöbbentő azonosságot mutat az égbolttal Mars, Szaturnusz analógiáján keresztül. A lapra tekintve inkább a Szaturnusz győzedelmessége várható, hisz egy mozdulatlan ember hever előttünk. A lap utalhat valaminek az erőszakos befejezésére, váratlan megszűnésére (pl. munkahely). A 10-es számmisztikája küzdelmeket ígér, a Plútó száma, amely leválaszt minden feleslegest.

Számomra a két lap együttes üzenete a hétre: ne most kezdj el tevékenykedni, erőidet használd önfejlesztésre, a marsi energiákkal indulj egy belső utazásra, gyere rá hibákra! Mozdulatlan helyzetedben merkúri energiáiddal elemezz, tervezz, hogy a hét elmúltával “valódi” munkákba kezdhess!