Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2019. október 14-20., Remete

Remete IX – (Keresztező lap az érmék VI)

2019. október 14-20.

A lapok számmisztikája 6-os és 9-es. Mindkettő szellemiséget feltételez, de a 6-os érzelmi színezettel működik. A 9-es mindig végpont, megérkezés. Természetesen a végállomás egyénenként változó, függ sorsfeladattól és “fejlettségtől”. Fejlettség alatt ne szintet érts, hisz mindenkinek a saját maga által választott feladatokat kell megoldani. A 6-os szeret másokra hatni, sokszor manipulálni is. Tehet türelmetlenné, de a gyorsaság ebben az esetben nem visz sehová. Segíti megérzéseidet. A 9-es tiszta szellemisége mentes az érdekektől. Ha ragaszkodsz és nehezen változtatsz, akkor a megértés csorbul és nem a valóságot láttatja veled.

Mi várható a héten?

A mérleg 3. dekádjában (ikrek) a Vénusz és a Merkúr működnek együtt, vagyis mindennapjaidban az érzelmeid (Vénusz) irányítást kapnak az értelem (Merkúr) által. A lapok a Szaturnuszt és a Jupitert képviselik, így a héten együtt lesz a múlt vizsgálata és a jövő fürkészése.

A Remete hangsúlyossá teszi a belső munkát, ne lepődj meg, ha sokszor megállásra késztet. Elemisége egyszerre tesz szilárddá (föld jellegűvé) és mozgékonnyá (levegőssé), de ez a mozgás, most a szellemiségre, a belső munkára vonatkozik. Szükség lesz a helyes megértésre, a múlt megfelelő értelmezése segít rálátni az eddig ködös tartalmakra és új tanulságokkal gazdagít. Figyelj a Remete árnyoldalára, ne ess az egyedüllét hálójába, ne félj a felszínre kerülő tartalmaktól, hisz azok a megértésedet segítik! 

Az érmék 6-os mindig segítőkészséggel ruház fel (Jupiter a halakban megfeleltetés). Ez a kártya alapjelentése, de elképzelhető más nézőpont is. Az “ahogy fent úgy lent” (Hermész Triszmegisztosz alapvető spirituális tétele, mint tükrözés) felveti a ki is van felül problematikáját, ha a kártyán látható személyeket vizsgálod.

Egyikük pénzt oszt mérleggel a kezében (igyekszik igazságosan elosztani), ketten térdelve várják az adományt. Tedd fel a kérdést! Dominálok másokat vagy engem befolyásolnak, én adakozok, vagy nekem adnak? Szerencsére könnyen megválaszolhatod életed nagy kérdéseit, mert a Remete tevékenysége is pont erről a rendrakásról beszél.

Ez az időszak nem a cselekvésről szól. A válaszok már benned vannak, ne hagyd, hogy a környezetedből érkező tanácsok eltérítsenek. Senki nem lát beléd, bármennyire is igyekeznek, a megoldásaiknak nem sok köze lesz hozzád. A belső mester (önvaló, szelf stb.) mindent tud, csak engedd felszínre kerülni és megnyilvánulni. Eljutsz a megoldásokhoz, legyél türelemmel!