Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2020. május 4-10., kelyhek 8

Kelyhek VIII – (Keresztező lap a Remete IX)


2020. május 4-10.


Sose jó! Mindannyian emlékszünk “szép” időszakokra, persze azt is tudjuk, akkor nem tűnt annak, de mára megszépült. Állandóan találunk valami hibát, kivetnivalót. Nem kéne ennek így lennie, de képtelen vagy élvezni a jelen minden egyes pillanatát. Gondolj egy repülőgépes utazásra! Rohanni a reptérre, várni, ellenőrzésen keresztülmenni, félni a lezuhanástól, izgulni a szállás miatt, és folytathatnám vég nélkül. Mi ebben a szép? Semmi, mert ebben a példában a jövőtől való félelem nem engedi szeretni a jelent. Olyan példát is írhattam volna, amikor a múlt zavar be a képbe. Amíg nem tanulsz meg a jelenben maradni és élvezni azt, az életed félelmektől lesz terhes!


Mi várható a héten?


Mindkét lap a Szaturnusz megfeleltetése. A kelyhek 8-as hatására útnak indulsz. Ez lehet egy érzelmekkel teli belső (lelki) utazás, de lehet búcsú is. Bizonytalan vagy, mert a Hold is hat rád, kétségeket ébresztve benned. Elképzelhető, hogy elszakadást mutat egy helyzettől vagy valakitől. A búcsúzás fájdalma közismert, de itt inkább határozatlan célok okoznak galibát. Ha egy kapcsolat már megromlott, valóban sor kerülhet az elválásra akkor, ha a folyamat már megfordíthatatlan. Fontos megértened, hogy saját döntéssel, kényszer nélkül cselekszel. Ez akkor történik, ha már nincs jelen a szeretet, a helyét negatív érzelmek foglalták el.


A Remete nagyon szeretne valamit megérteni, azt kéri tőled, láss jól a világban. Persze csak akkor fogsz jól látni, ha megérted eddigi tetteid okát, és elfogadod a helyzetet. A képen látható alak fejéhez emeli lámpását, szeretné megérteni a világot, tudni akar. Itt a Szaturnusz azt mondja, bízd rá magad nyugodtan az időre, van belőle elég, hiszen tudod már az élet örök (természetesen nem egy testben, hanem a reinkarnációk sorozatában). Ez nem egy kalandos társasutazás lesz, zavartalanul és egyedül kell nagy felfedezésekre jutnod.


A Remete segít bölccsé válni. Minden külső tettedet az egyszerűség és a nyugodtság jellemzi ebben az időszakban. A Remete botja a gerincoszlop kivetítése (tartás, egyenesség), vagy a jól ismert életfa szinonimája (energiák, növekedés, fejlődés), amely az égig repíthet téged. Mutathat a lap magányt, függetlenséget, megértést.

A 8-as számmisztikája a magas érzelmi intelligencián túl jelentheti a lemondás képességét és az akadályoztatás megértését. Milyen “meglepő”, a 8-as számot is a Szaturnusz uralja. Érdekes, hogy a néphit a székelyek csillagának, Övönc (utal a bolygót körülvevő gyűrűkre) néven hívta. A kelyhek 8-as akkor jön elő, ha valami a végéhez közeledik (elgondolkodtató!). Bátorrá tesz téged, elég erőssé válsz arra, hogy tabuk nélkül lásd magad.


Tehát a változás nemcsak elkezdődött, hanem folytatódik. El kell menned a láthatatlanon túlra (kelyhek 8), hiszen a lényeg sosem az orrod előtt van. Bekapcsolódik a múlt (Remete), amelyet csak befele figyelve érthetsz meg. Sőt még a felszínre kell hoznod, és be kell építened a tanulságokat! Beszélj kevesebbet, mert a csönd tanít! Így tanulod meg az igazi figyelést. Csiszolódjatok, ha lehet, gyémánttá!