Tarot előrejelzés

A hét tarot lapja, 2021. július 12-18., kardok 7

Kardok VII – (Keresztező lap a Bolond 0)


2021. július 12-18.


A cselekvés az egyik legnehezebb feladat. Cselekedni azért, mert passzív hozzáállással nincs haladás, cselekedni a jót, mert az visz előre, cselekedni másokért, hogy igazi szövetséget alkothassunk a kettőt eggyé téve. Akkor működsz “jól”, ha vizsgálódsz, figyelsz, felméred a terepet, hisz csak így tudsz irányultságot adni tetteidnek. Tervek nélkül esetleges lesz a haladásod, az ösztönösség nem elég, részletes tudás nélkül elmarad a várt eredmény. A kényszerből végzett tettek a félelem energiájára támaszkodnak, nem vezetnek sehová!


Mi várható a héten?


A hét elején együtt fog állni (konjunkció) a Mars és a Vénusz, amely mindig a nő és férfi összetartozásáról és a teremtő energiák működtetéséről szól. A hét végén a Nap és Plútó szembenállása (oppozíció) a szabad elhatározásból történő változtatásokra hívja fel a figyelmedet. Mindkét esetben van cselekvő energia, az egyiket a Mars, a másikat a Nap képviseli. Érdemes változtatni és nem megvárni azt a helyzetet, amikor a beavatkozásod nélkül is megtörténik a változás. Ebben az esetben a sorsszerűségre hagyatkozol, így kicsúszik a kezedből az irányítás.


A kardok 7-es a Merkúrt képviseli, ezáltal okoskodóvá válhatsz. Ha nem vagy hajlandó valós helyzetedet felismerni, akkor csak a hárítás, a felelősség átruházása marad. Az irodalom többnyire negatív lapként minősíti, de a részletes képiség vizsgálatával más eredményre juthatunk. A 7-es a határsáv, ahol lehetőséged van az átlátásra, áthallásra, nézőpontod megváltoztatására. A képen látható alak a múlt felé lépked, de folyamatosan a jövőt fürkészi, hisz a múlt tudását készül felhasználni terveihez. A 7 kardból 5 van az alak kezében, 2 külön a földbe szúrva. Az 5 kard a kibillenést ellensúlyozza az 5-ös “szívközpontban maradni” tanításával, a 2-es segít a választásban, mert kettőből a szíved az érzések segítségével mindig tud választani.


A Bolond lehet naiv, ami jól jön akkor, ha félelmeidet akarod legyőzni. A Bolond a jelenre koncentrál, segítségével te is észreveheted az életedben adódó lehetőségeket, amelyeket a lap Merkúr megfeleltetése generál. A Bolond felteszi neked a kérdést, képes vagy-e belső szabadságod átélésére, vagy inkább függővé teszed magad körülményeidtől azt feltételezve, hogy nem vagy képes önállóvá válni.


A két lap együttesen azt tanítja, hogy a kardok 7-essel tudatosan térképezd fel helyzetedet, változtass, nézd a helyzetedet másképp, mert így lesz képes a Bolond elindulni, és a tapasztalatok megszerzésével magas szintű tanulást biztosítani, amely az igazi fejlődés feltétele.