A HULLÁMOK

A HULLÁMOK

A világ hullámok halmaza

Nagy divat lett leegyszerűsíteni a világot, sokan kijelentenek valamit, és mi vakon elhisszük. Eszünkbe sem jut, hogy megkérdőjelezzük, sőt ha lehet, egyből továbbadjuk. Ilyen kijelentés például, hogy a világ hullámok halmaza, az is hullám, ami nem annak látszik. Az anyagnak látott vagy vélt dolgokat simán „leállóhullámozzuk”. Nem vitatkozni szeretnék ezekkel a kijelentésekkel, sőt még fizikus sem vagyok (a Kertészeti Egyetemet az elégtelen fizika vizsgák sorozata miatt kellett majdnem abbahagynom), de józan eszem azért van. Elmém is van, így tudok logikusan gondolkodni. Kicsit gyanús ez az egyszerűség!

Az Atyával is van problémám, nem hiszem, hogy amit egynek, „Egy Istennek” hívnak, egy szép napon a férfi minőséget vette magára, mert éppen olyan kedve volt. Az Anyával mi lett? Elveszett? Vagy el akarták veszíteni? Még logika sem kell a válaszhoz. Biztos vagyok abban, hogy Te is kapásból tudtad.

Bajom van a magyarsággal is, annak ellenére, hogy szeretek magyarként élni és magyarul beszélni. A magyar, szinte egyedül a nyelvek közül megőrzött egyfajta ősemlékezetet, ami már nem biztos, hogy az egység, hisz Istent mi is Úrnak vagy Atyának nevezzük. Aki továbbra is különbségeket lát, megkülönböztetéseket alkalmaz, tévúton jár. Ellenségeket gyártani, hierarchiákat teremteni nem túl spirituális magatartás, pedig ezt csinálja az emberiség (a magyarság sem kivétel) reggeltől estig.

Mi még Isaac Newton törvényeit bebetonozott, megingathatatlan igazságként tanultuk az élet keletkezését kifejtő Oparin-elmélettel együtt. Sajnos az oktatás még mindig materialista alapú, senkit sem érdekel, hogy ezer sebből vérzik.

Kívánom mindenkinek, Neked is, járj nyitott szemmel, és ha nem is hiszed, hogy több vagy egy fizikai lénynél, vedd elő a logikai elmédet, vizsgálódj, ne dőlj be mindennek. Hiszem, hogy hamarosan új szelek fújnak, de az Igazság felé mindannyiunknak egyénileg, a saját utunkon kell haladni. Félni nem kell, segítség mindig érkezik, még akkor is, ha nem hiszed.

Vissza a bloghoz