A SZÍV EREJE

A SZÍV EREJE

Szív, lélek, légzés

A szívcsakráról is szó lesz, de mélységeibe nem szeretnék belemerülni, a csakrákról amúgy is rengeteg írást találsz. Annyit viszont szükséges tudni, hogy a csakrák transzformálják a kozmikus energiát a test számára egy miriggyel együttműködve, és el is távolítják a fölösleges és keletkezett többlet energiáit. Amit a szívről írok, nem elég fizikai síkon értelmezni. Már tudod, hogy van asztrális, éteri, mentális stb., és még ezek is alsíkokra oszlanak. Ha nem távolodsz el a beléd nevelt röghöz kötöttségtől, nem sokat fogsz a lényegből megérteni.

Ellenben arról keveset olvashatsz, hogy a szív az összes csakrát áthatja. Központi helyzete is árulkodó a hét főcsakrát nézve, mert felülről és alulról is a negyedik a sorban. Minden csakra szinten történő változásra is a szív adja áldását. A neve is beszédes, hiszen a szívás az egyik fázisa. Mára már sokan emlegetik, hogy életének első mozzanata nem a pumpálás, hanem a vér beszívása izomzatának kitágulása által.

A szív a lélek lakhelye is. A tüdővel szoros viszonyát mutatja a lélegzés szavunk, amit lélekzésnek is nevezhetünk, mert a „k és g” hang egy zöngés és egy zöngétlen mássalhangzó pár. Nem véletlenül tudjuk az elmét is léleg(k)zéssel lecsendesíteni, mert a szív túl van a gondolatokon.

A szív mondja ki mindenre az áment, bármelyik csakráról is legyen szó. Figyelj magadra, de főleg a szívben keletkező érzésre, és azonnal tudni fogod, helyes-e az, amit éppen kimondani, cselekedni, tenni készülsz. Ha megkapod az áldás érzését és kellemes melegség önti el a mellkasodat, akkor nyugodtan mondd ki, tedd, cselekedj! Negatív, kellemetlen érzetnél még a gondolatodat is vesd el, ne tégy semmit!

Még az egyes csakra gyűjtögetését is szívesen veszed, ha a szív is együttműködik, sőt a kettes csakránál már megosztja értékeit, hisz a kettes csakra felel az elosztásért a 6. idegen keresztül.

Szíved mindent megérez csak az elméd torzít, mert a figyelem bármire is gondolsz, átugrik egyik dologról a másikra. Ha sokszor tudsz a szívedben tartózkodni, már kevésbé kell az elme kutyulásával számolni, és szép lassan szívtudatossá válsz. Mivel az önvalód is a szívben van, mindentudóvá és mindenhatóvá válhatsz, természetesen sok-sok gyakorlás után.

Szívből kívánok Nektek sok sikert a szívben való állandó tartózkodáshoz!

Vissza a bloghoz