Skip to content
Cart
FELEMÁSSÁG

FELEMÁSSÁG

Felemásság

Túl kell látni az elme racionalizmusán. A felemásság jelentése lehet az ilyen is meg olyan is, de mögé nézve hordozhatja a félelmet az ismeretlentől. Vagyis lehet valami félig ismert számodra a többi ismeretlen, amelyre a tudatalattid esetleg iszonyattal, undorral, meneküléssel reagál. Ez a reakció nem túl biztató az egészségedre nézve.

Felemás lehet a férfi és a nő párosa is, amelyet az „ismert” tört-én-elemben már párszor kihasználtak, félremagyaráztak akár tudatosan is. Nem is érthető, mire ez az elfogultság! Sajnos az ezotéria, a spiritualitás, az okkultizmus – vagy nevezzük akárhogy – sem mentes ettől a megkülönböztetéstől. Sőt az asztrológia is férfias Napról, tűzről, fényről és nőies Holdról, vízről, sötétről beszél, amivel bőven lehetne vitatkozni, mert egyik magyarázat sem állja meg a helyét. Az otthon tüze, a konyha melege bizony inkább nőies, hisz anyák, nagyanyák sugárzó (fényes) szíve hozza létre a család számára. Ma már a letűnt matriarchátust is tündérmeseként említik, azt sulykolva neked, hogy ahová eljutott az emberiség, az maga a fejlődés csúcsa.

Egyet észre kéne venni társadalmi beállítódástól függetlenül. Minden ember fele-ségében, vagyis férfiként, nőként a saját útját járja, legyen akár idealista akár materialista. Bármiféle erőkülönbség vagy előny megalapozatlan, nem magyarázható. Ha idevesszük az emberek elsöprő többségének reinkarnációs hitét, egyértelmű, hogy mindkét nemben végig kell járjuk a fejlődés útját. A megvilágosodás szó is sántít, mert a fény (világosság) jangossága is a férfi oldalt isteníti (talán könnyebben érthető így az Atya fogalma). A ráeszmélés (megértés) szó frappánsabb, mert egyik felet sem hangsúlyozza. Ha valami felemás, akkor nem billenhet a képzeletbeli mérleg semerre. Ha itt már mindenre ráeszméltünk, még mehetünk más, talán „magasabb” univerzális helyekre újabb körökre, más feladatokra akár test nélkül is.

Egy szó mint száz, óvatosan az ítéletekkel, mert nem tudhatod, hogy talán már a következő reinkarnációban szembesülsz-e a tévedéseiddel. Egyformák vagyunk, függetlenül a testünk nemétől. Mindannyian képesek vagyunk bármilyen feladatra, elég ha körülnézel a világban. Ami odaát van, féltve őrzött titok, de ha nagyon akarod talán beleláthatsz. Természetesen szükséged lesz ehhez elszántságra, szorgalomra, önbecsülésre, szeretetre, de elsősorban hitre. Nem véletlenül mondatja Madách Imre az Úrral az Ember tragédiája utolsó színében – Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!

 

Vissza a bloghoz