MEGINT A SZERELEMRŐL

MEGINT A SZERELEMRŐL

Újra szerelem

Elcsépeltnek, lerágott csontnak tűnő téma, ha őszintén belegondolok, tényleg az. Mégis azt tanácsolom, ugorjunk neki! A szer kezdőtag törvényt jelent, az elem szót meg remélem nem kell magyarázni. Egy biztos, ha létezik egység, akkor itt az anyagi világban hasítottan, csak félként szaladgálsz. Nem érted, miért esel állandóan szerelemből szerelembe a másik feled keresve.

Egyszerű a válasz, az örökös hiányt akarod pótolni, azt a feledet, amelyik éppen nincs jelen. A hiányzó fél hollétét illetően megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint a másik felünk is testben van itt a Földön, mások szerint „odaát” maradt. Ezt a feledet keresed állandóan, még tudatlanul is érzed, ez a félség (feleség) kevés, ennél többre, egységre van szükséged.

Akárhogy is van, a szerelmi egyesülés gyógyír és hiánypótló. Más kérdés a válaszreakció, a gyakorlati megoldás, a szerelem állandó hajszolása, a virágról virágra repülés, mert már nem a kielégülés „unio mystica”-járól (rejtelmes, titkos egyesülés), hanem a vad vágyak tombolásáról szól. Hidd el, ez nem vezet sehova, csak a csömörhöz, az életuntsághoz és a lelki kiégettséghez.

Kívánom, hogy találd meg a párod, akivel tiszta szívből adtok egymásnak segítséget, megértitek helyzeteteket, és kézen fogva indultok haza. Adjon az ég ehhez kitartást és felébredést!

Vissza a bloghoz