A hét tarot lapja, 2023. április 10-16., botok 7

A hét tarot lapja, 2023. április 10-16., botok 7

Keresztező lap a kardok királya

2023. április 10-16.

A heti tarot energiákról beszél, irányokat mutat, amelyek felé elindulhatsz, ha van kedved, hiszen te is tudod nincs kényszer. A kényszer mindig belül születik, főleg akkor, ha másoknak akarsz megfelelni. Megnyugtatlak, hogy nem önzés az, ha magaddal törődsz, elszámolnod igazán úgyis önmagaddal, a lelkiismereteddel kell. Életed királyává csak úgy válhatsz, ha nem másokra számítasz, hanem megállsz a saját lábadon, és ha kell, a környezetedben élő "rád" szorulókat is megtartod.

Mi várható a héten?

Április 12-én a Nap-Jupiter együttállás a Kos jegyében valósul meg, de a Halak csillagkép hazaúszó része érintett. Hatására tisztán kell látnod helyed a világban, szintézisre, az összefüggések megértésére is szükséged lesz, hogy egy magasabb, egy kivitelezhetőbb szintre léphess, és céljaid új irányt kapjanak. Kezdeményező kedved megnő, elindulhatsz egy új úton. 14-én a Vénusz-Szaturnusz kvadrát (90 fokos fényszög) csillagképek szerint a Bikában és a Vízöntőben valósul meg (ahol mindkét bolygó uralmi helyzetben van), így törekvéseidet, feladataidat könnyebben valósíthatod meg (Szaturnusz) egy számodra harmonikus pályán (Vénusz).

A botok 7-es asztrológiai megfeleltetései a Merkúr (tudatosság, értelem), Mars (lendület), Szaturnusz (feladatok, tanulságok). A kardok királya a Merkúr és az Ikrek jegyének párhuzama. Jelenleg a Kos 2. dekádjában a Mars mellett a Nap hangsúlyos, mindketten cselekvésre biztatnak.

A botok 7-es energetikailag a 6-1 számmisztikáját követi, amikor a téged ért érzelmi hatásokat be tudod építeni céljaid megvalósító energiájába. Készen állsz a haladásra, tudod mit kell tenned. Bárhol megállod a helyed, a hited erejét a héten biztosítja a Nap-Jupiter szellemi rálátó és megértő együttműködése. Önbizalmad többlet erőt ad céljaid elérésehez, terveid megvalósításához. Másoknak is szilárdnak látszol, így nem kell tartanod ellenállástól. A 7-es számmisztika sosincs híján tapasztalatoknak, hidd el nyugodtan, tudásod elvisz téged oda, ahová szeretnéd.

A kardok királya levegős, de mint minden király tüzes is egyben. Értelme és ambíciói mindig segítenek téged feladataid megoldásában. Jelen helyzeted valószínűleg megoldható, ötleteid készen állnak, sikerrel kecsegtetnek, akár egy teljes átalakításnál is. A kardok királyára a józan ész használata a legjellemzőbb, így te sem fogsz kétséges akciókba kezdeni. A héten a Nap, a Jupiter és a Szaturnusz energiái nem hagynak cserben, a Vénuszt meg kézenfogva, kedved szerint teheted a dolgod.

A héten mindkét lap áradó minőségével (tűzzel, levegővel) nyugodtan haladhatsz és igen messzire juthasz megtervezett utadon.

Vissza a bloghoz