A hét tarot lapja, 2023. április 17-23., Szerencsekerék

A hét tarot lapja, 2023. április 17-23., Szerencsekerék

Keresztező lap a kardok ásza

A nagy dolgok nem az aktív nappalokon születnek. Az elcsendesedés, a megállás, a rácsodálkozás elindít téged egy önismereti úton, amely jutalma a magabiztosság és a jelen elfogadása lesz. A változtatás lehetősége mindig a tied, de nem teheted hirtelen felindulásból, sértettségből, "majd én megmutatom" pökhendiségből. A változtatásnak belső meggyőződésből, a "lelkedből" kell fakadnia, hogy ezzel a szívedben nyugvó, megingathatatlan kitartással mindig elérd, amit szeretnél.

Mi várható a héten?

A bevezető a Szerencsekerék, az első "égi" nagyarkánum tiszteletére született, amelynek üzenete tényleg nagy dolgokra tesz téged képessé.

21-én a stacioner (álló), retrográdba (hátrál) forduló Merkúr a Bikában jól akarja felktérképezni környezetét, értékeit, de most nagyobb erőfeszítést kell tennie a megszokottnál. Természetesen lehet haladnod, de előzze meg mindenképpen egy belső munka, tervezd meg minden lépésed! Az Uránusz (a Merkúr felsőbb oktávja) már együttáll a Merkúrral, töltekeznek egymás szellemiségével - így adva alapot neked egy magasabb szintű megértésre, rálátásra -, majd a Merkúr kihátrál a kapcsolódásból. 20-án Újhold lesz a reggeli órákban a Kos legvégén (Nap-Hold együttállás) és együtt átlépnek a Bika jegyébe. Az Újhold és a Kos jegye is elindulást, új kezdeteket jelent, a Bikába lépés pedig a megőrzést és az értékeid átvizsgálását szorgalmazzák.

A Szerencsekerék megvalósítást kér tőled úgy, hogy közben maradj harmóniában önmagaddal, törekvéseiddel és a környezeteddel. Teremtő energiákat ígér, amelyeknek először szellemi szinten kell megvalósulni. Sorskerékként rólad szól, a keréken látható sátán (Satana - a Szaturnusz ősi neve) a Szaturnusz sorsbeteljesítését mutatja, amelynek nem lehet negatív töltése, mert semleges. Igyekezz belsődben egy pozitív képet kialakítani mindenről, hisz "Sat Anya" ezt mindenkor támogatja (Golenya Ágnesnek érkezett üzenet).

A kardok ásza az elhatározást kéri tőled, tarts ki elveid mellett, logikusan építsd fel terveidet. Merkúr és Mars megfeleltetése ésszerű cselekvésre sarkall, ha teheted mielőbb szánd el magadat döntő lépésekre legalább gondolati szinten. 1-es számmisztikája az egységben látást feltételezi rólad, és megfontolttá tesz. Jövő felé igyekvő kardja elvárja tőled a mindenre kiterjedő tervezést, a kezdeményező hozzáállást. Szándékaid megvalósulnak, ha körültekintően mérsz fel minden lehetőséget és részletet.

A héten a szaturnikus főlap rámutat arra, hogy ideje van a színpadod újrarendezésének, de előtte a kardok ásza segítségével érts meg mindent, hogy majd elindíthass egy aktív építkezést!
Vissza a bloghoz