A hét tarot lapja, 2023. április 24-30., botok 8

A hét tarot lapja, 2023. április 24-30., botok 8

Keresztező lap a kardok királya

Érdekes szituációk tartanak minket edzésben, ilyenek lehetnek az ellentétesnek tűnő energiák is, mint amilyenek ezen a héten hatnak. Indulj, de előtte gondold át, tedd a dolgod, de a Bika jegyének dinamikája nyugalomra int. A botok 8-as rohanna, a kardok király pedig csak szellemi törekvésekkel operálna. A mit tegyek előbb, mi legyen az első lépés kérdésköre, mindig komoly erőfeszítést kér tőled. A lapok most arra kérnek, hogy haladj (botok 8-as), de szánj időt az alapos felkészülésre!

Mi várható a héten?

A Bika első dekádjában a Vénusz uralkodik, ha teheted vedd észre a mindennapokban a jót, a pozitívat. A harmónia, az önfeledtség időszaka is lehet akkor, ha tényleg figyelsz a téged körülvevő szépségekre. Hétfőn a Nap együttáll a Felszálló Holdcsomóponttal (Sárkányfej) a bika jegyében (ahol a Sárkányfej otthon érzi magát - itt a legerősebb). A Nap az anyagi értékeidre koncentrál, de ezt teszi a Sárkányfej is, csak alaposabban vizsgál, tévedéseidre, elmaradásaidra hívja fel a figyelmedet. 29-én a Mars-Uránusz szextil (60 fokos, emelő fényszög) változtatásokat eszközölhet, átrendezheti "bebetonozott" környezetedet (Uránusz a Bikában). A Mars a Rákban tartózkodva a családra irányítja erőidet, szelidülsz és gondoskodsz.

A botok 8-as legfontosabb témája a gyors változtatás, amely igen nehéznek tűnik a Bika földies, értékeket megőrző időszakában. Az idő mindig tartalmaz szaturnuszi energiákat, amely önmagában ellentmodás, hisz a botok 8-as tüzes gyorsasága áll szemben a Szaturnusz alaposságával. Azért tedd a dolgod, persze rohanni nem kell!

A megoldást a keresztező kardok királya mutatja (2 héttel ezelőtt is ő volt a keresztező, sőt a múlt héten a kardok ásza szintén hasonló erőbedobással dolgozott), hiszen energiáidat a szellemi törekvéseidre, a megértésre fókuszálja. Most fejben kell gyorsnak lenned, vizsgálnod kell, hogy mi érték az életedben, és mi az amire nincs szükséged. Vesd latba bölcsességedet, legyél biztos abban, hogy jól rálátsz teendőidre, sőt jelenleg a Nap is segít a megértésben. Merkúr asztrológiai megfeleltetése okosságot, szellemi jártasságot ígér, de a bolygó jelenlegi hátráló mozgása miatt nagyobb erőbedobásra van szükséged.

A botok 8-as elindít, és igyekszik eljuttatni téged oda, ahová tartasz, a kardok királya pedig megtart téged tudásával, biztos szellemi irányultságával. Ketten együtt jó pozíciót kínálnak neked, de érdemes nem rohanni, tudod, "lassan jársz, tovább érsz"!
Vissza a bloghoz