A hét tarot lapja, 2023. április 3-9., Hold

A hét tarot lapja, 2023. április 3-9., Hold

Keresztező lap a kardok V

Érzékenynek lenni sokféleképpen lehet. Lehet "jó", amikor érzékeidet kifinomultan használod, azt is megérzed, amit más nem. Lehet "rossz", ilyenkor érzékenyen reagálsz bármire, még olyanra is, amely szót sem érdemelne. Van aki kiborul bármilyen behatásra, van aki meg sem hallja még a legkeményebb kritikát sem. A Hold mindkét arcát mutathatja, lehet érzékeny vagy akár stabil, de a nagybetűs HOLD úgy érzékeny, hogy belül stabil marad és te sem látsz rajta negatív reakciót bármi történjék is.

Mi várható a héten?

A hét első napján a Merkúr belép a Bika jegyébe, ahol fókuszba kerülnek az értékek. 6-án Telihold lesz a Mérlegben (Nap-Hold szembenállás), természetesen a Nap ilyenkor a Kosban áll, ahol jól érzi magát (emelt helyzetben van). Ez a Telihold a kapcsolatok fontosságát hangsúlyozza és mindenkit cselekvésre késztet, ha rendbetételre, tisztázásra van szükség. 7-én a Vénusz-Neptunusz szextil (60 fokos, harmonizáló fényszög) mindkét bolygó uralmi helyzetében valósul meg (Vénusz a Bikában, Neptunusz a Halakban), amely kreativitást és lelki magaslatokat ígér.

A Hold lapjának fő színe a kék, amely főleg felső csakrás működést mutat, már csak azért is, mert a 9-es (1+8) számmisztikája a magas szellemiségről szól. Asztrológiai megfeleltetése a Skorpió jegye, ahol a spirituális tartalmak irányadóak. Legfontosabb közlése: most van itt az ideje, hogy szellemi távlatokból, láss rá vágyaidra, felfokozott érzelmeidre, ne hagyd eluralkodni őket. A skorpió Hold mindig arra bizat, hogy ne add fel célodat akkor se, ha félelmek lengenek körül, tarts ki a végsőkig.

A kardok 5-ös asztrológiai megfeleltetése a Mars, mintha a Skorpióban állna. Na, erről a lapról sem negatív hírekkel fogok szolgálni, mint ahogy általában teszik a tarot irodalmában. Tény, egy harcmezőn találjuk magunkat, de az 5-ös számmisztikája a stabil szívcentrumot hívja elő. Törekedj a békére, természetesen ez harccal nem fog sikerülni. A két földön heverő kard már nem mutat aktivitást, arra kérnek, fogadd el helyzeted. A győztes bal kezében (érzelmi, szívvel cselekvő oldal) lévő két kard egységgé áll össze (megértés), hálára, égi (lelki) döntésre kér a szívcsakra segítségével (zöld ruha). Bár arcán még a győztesek mámora látszik az összes szimbólum a küzdelem végét jelzi.

Tudd, a két lap együtt sok mindenre tesz képessé, a Hold a rálátással (mögötte a Napot látjuk) és változtatni tudással átsegíti a kardok 5-öst a felmerülő, nehezebbnek tűnő helyzeteken.
Vissza a bloghoz