A hét tarot lapja, 2023. július 17-23., botok 6

A hét tarot lapja, 2023. július 17-23., botok 6

Keresztező lap a kardok VIII

A siker, a győzelem, a nyerni vágyás manapság erénynek számítanak, pedig ha kicsit megpiszkáljuk őket, meglátjuk árnyéktermészetüket. Persze jó győzni valaki felett, jó nyerni a sportversenyen, de gondolj a vesztesre is, aki nem lesz attól kevesebb vagy rosszabb, hogy te győztél. Szerencsére a felülemelkedés vágya az életkor előrehaladásával csökken (ezt tapasztalatból tudom), és meghozza az elfogadást, valamint az értékrend átalakulását. Már csak önmagadat szeretnéd legyőzni, semmilyen elsőbbség nem okoz örömet többé, a jót már a jóért teszed.

Mi várható a héten?

A botok 6-os kártyája a "győzelemről" szól, amikor erőfeszítéseket kell tenned a haladásod érdekében. A képen látható fehér ló a tiszta szándékot jelképezi, amellyel a jövő felé menetel, vagyis a lovas már megtervezte útját. A botok sorozat tüze gondoskodik azokról az energiákról, amelyekre még szükséged lehet egy sikeresebb végeredmény eléréséhez. A 6-os számmisztikája fejlett szellemiséget feltételez, de érzéseidre is szükséged lesz a megelégedettségedet illetően. A 6-os mindig az érzelmek bevonásával valósítja meg céljait, ezt szimbolizálja a lovon lévő zöld posztó, amely a szívcsakra színe. A 6-osság önmaga is lehet cél, nem véletlen tehát az "5-ről 6-ra jutni" szólásunk.

A kardok 8-as keresztezése igazából arra hívja fel a figyelmedet, hogy ideje lenne komolyan venni a szíved hangját, mert ha állandóan az elméd okoskodó energiáit használod, akkor mindennapjaid az anyagi világ útvesztőibe torkolnak. A bekötött szemű alaknak meg kell tanulni a megérzéseire támaszkodni. A látás állandó használata gátolja a benső érzékek kialakulását.

Mindkét lap alakja barna ruhát hord, amely a szeretet színe, a botok 6-osnak még az eddigieknél is több szeretettel kell működnie, a kardok 8-as pedig csak a szeretet erejével juthat ki az elakadásból, vagy bármilyen kelepcéből. A 6-os felhasználja érzelmeit, vágyait arra, hogy megsegítse a kardok 8-ast, aki éppen a racionális gondolkodástól igyekszik megszabadulni, egy teljes érzelmi rálátás érdekében.

A botok 6-os asztrológiai megfeleltetése a Jupiter, amely igyekszik segítséget nyújtani főleg a 10. ház tartalmaiban, így a sikeres hivatás megtalálásában, az életed folyásának megfelelő irányba terelésében, a sorsszerűség megértésében. Hétfőn a Merkúr-Jupiter teremtő fényszöge (kvadrát) ad lehetőséget a gondolkodásod (Merkúr) rugalmassá (Jupiter) tételére. A Merkúr az Oroszlán jegyéből fölnézve a Rák csillagképet látja, és ráébreszt téged arra, hogy törekvéseid csak érzelmeid bevonásával valósulhatnak meg. A Jupiter a Kos csillagkép felöl a Bika területére néz, így rájöhetsz arra, hogy cselekedni csak "magas" értékek eléréséért érdemes.

A kardok 8-as Szaturnusz párhuzama, érzékenyedést és a gondolataid lecsendesítését kéri tőled, hogy képes legyél változtatni eddigi beidegződéseiden. 4. ház megfeleltetése a családod szereplőinek (főleg az anyának) elfogadását és megértését kéri.
Vissza a bloghoz