A hét tarot lapja, 2023. július 24-30., kardok 2

A hét tarot lapja, 2023. július 24-30., kardok 2

Keresztező lap a kelyhek ásza

A spiritualitás elcsépelt fogalommá vált, már kevesen kapják fel fejüket a szó említésére. Mára már a szirupos szeretet, szerelmetes szavakkal kapcsolódott, amellyel semmi baj, ha tényleg a szavak kozmikus szintjét értik alatta. A "szeretlek, mert szeretlek" (érdekek nélkül) jézusi fogalma lenne az etalon. A spiritualitás a racionalitáson túl van, itt már nem csak az érzékszerveidre van szükség. Te döntesz, maradsz-e, vagy igyekszel mélyebbre hatolni, magasabbra repülni.

Mi várható a héten?

Merkúr-Uránusz kvadráttal (90 fok) indulunk, amely az Oroszlán és Bika jegyét érinti, vagyis szellemi erőidet a haladásod érdekében kell bevetni, úgy hogy értékeid is megmaradjanak. Nyugodtan ötletelhetsz, de a teremteni akarás intenzitása ne csökkenjen. A felszálló Holdcsomópontról ritkán tesznek említést, de most a Plútóval alkotott kvadrátja figyelemre méltó. A Kos és Bak jegyek érintettek, valószínűleg el kell indulni, vagy el kell valamit indítani, amely főleg egzisztenciális témákat érint. Mindketten lassan haladnak, ezért ritkán kerülnek fényszög kapcsolatba.

A kardok 2-es asztrológiai párhuzama Hold az Ikrek jegyében, amikor érdemes rálátni az érzelmeidre, annyira, hogy ne billenhess ki. Mivel a 2-esek a Holddal kapcsolódnak, érdemes lesz a lelkeddel is törődni. A képen látható alak, akár meditálhatna is, de itt inkább "gond"-olkodásról van szó, ugyanis elcsendesedésnél, "befelé figyelésnél" a karunkkal nem keresztezünk a szívünk előtt. Ha sikerül mindig a központodban maradni, valamint képes leszel a két kezed függőlegesbe (életfa) állítani, akkor tudáshoz juthatsz, és nem ijesztgetnek a lap általános jelentésével, a kétséggel.

A keresztező kelyhek ásza Halak jellegű, mély érzésekről, szeretetről beszél. Asztrológiai megfeleltetése a Nap, vagyis értened kell önmagad, sőt az érzéseidet úgy tudd kifejezni, hogy mások szintén megértsenek. A héten kapcsolati témák kerülhetnek fókuszba, amelyek a kiteljesedés felé haladnak. Ez a hét lehet egy szerelmes, kiteljesedő időszak, vagy a spiritualitás felé fordulás.

A két lap együtt nem mindig hoz könnyed haladást, a kardok 2-esnek át kell alakulnia, félelmek, kétségek nélkül kell fejlődnie. Ha ezt képes leszel megugrani, akkor a kelyhek ászának nem emelsz gátat, így megvalósulhatnak a szívbéli változások.
Vissza a bloghoz