A hét tarot lapja, 2023. július 3-9., botok 10

A hét tarot lapja, 2023. július 3-9., botok 10

Keresztező lap a kardok IX

A negatív képiség rólad szól, mindig csak arra hívja fel a figyelmedet, hogyan nem érdemes valamit csinálni, gondolni, érezni. El szeretne riasztani a félreértésektől, arra bíztat, ne a félelmeiddel láss, mert csak a szerető hozzáállás energiái a fontosak, csak a velük való foglalatosság visz végig az utadon.

Mi várható a héten?

A Rák 2. dekádjában (Skorpió) a Hold mellett megjelenik a Mars is, bár itt a Mars energiái az összeszedettséget aktiválják. A Plútó is szerephez jut, nagy erőhöz juthatsz általa, amellyel teheted a dolgod, ha kész vagy rá és elszántad magad.

3-án Teliholddal indulunk (szemben áll a Nap és a Hold), amely a Rák-Bak tengelyen valósul meg. Legfontosabbnak a poláris Holdat (Bak) tartom, amikor a hozott gyökérenergiákat használnod kell annak érdekében, hogy megvalósulhassanak a Nap témái a Bakban, hiszen ez az a cselekvő erő, amelyet a hivatásodért teszel (alapkérdés hogy tudjad mi is szeretnél lenni). Természetesen a Nap is segít a Holdnak rálátni családi, lelki kérdésekre. Nekem fontos a Rákban haladó Merkúr együttállása a Szíriusszal (tejútoszlop), amely tágabb hazánk központját hozza fókuszba.

Mindkét lap a Szaturnusz analógiája, ne mindjárt sorsfeladatokra gondolj, de érdemes vizsgálódni különböző területeken, például teszed-e dolgod, vagy húzod az időt és halogatsz? A véletlenről csak annyit, hogy a botok 10-es a Nap, a kardok 9-es a Hold megfeleltetése is. Tehát ők is kiegészítik egymást, a Szaturnusszal mindketten fontos dolgokat igyekeznek megoldani, a Nap tenné a dolgát, a Hold pedig haladna a szíve irányába. Ne felejtsd el, a Szaturnusz a nagy tanító, most is sorsszerűen hozza eléd feladataidat, amelyek fejlesztenek, általuk szintet léphetsz. Teljesen mindegy minek fogod fel teendőidet (gond, baj, probléma), azok feladatok, amelyeket előbb vagy utóbb teljesíteni fogsz.

A botok 10-esről sok negatív leírás van, de hidd el, minden érted történik. Egy napszerű lap teszi a dolgát, tudja, mit akar. A látvány elakadást mutat, de ez inkább azt kéri tőled, hogy ne ronts ajtóstól a házba, csak annyi energiát használj, amennyire szükség van. Az elindulás a fontos, nem 100 m-t kell futnod. Figyelj, nemcsak dolgozás az élet, élvezni is szabad a mindennapokat, ha teheted, könnyíts feladataidon. Más is lehet hibás, nemcsak te, és engedd, hogy ők is hozzáférjenek a munkához.

A kardok 9-es azt mutatja, miket kell kiiktatnod a hétköznapokból. Ezek például a saját magad hibáztatása, az érzések félreértelmezése, a tehetetlenség félelme. A 9-es számmisztikája a teremteni akarás és a tetterő csúcsa, merd szeretni napjaidat, fogadd el helyzeted, valóságod, mindig van lehetőséged a beavatkozásra, változtatásra.

A botok 10-es tüzével jól láthatsz, az is elég, ha csak gondolatban oldasz meg valamit, a 9-es szellemiségével vegyél erőt magadon, lásd a célt, akkor se add fel, ha nehéznek tűnik.
Vissza a bloghoz