A hét tarot lapja, 2023. július 31. - augusztus 6., kardok apródja

A hét tarot lapja, 2023. július 31. - augusztus 6., kardok apródja

Keresztező lap a Szeretők

Az apródok érdekes lapok, kifelé passzívak, de aktív belső életet élnek, joggal hívhatjuk őket biztonsági játékosoknak. A kardok apródjának párhuzama Merkúr a 3-as házban, amely háznak ikrek párhuzama okosan és gyorsan reagálóvá tehet téged. Az apródok embereket jeleníthetnek meg a környezetedből, akik nagy valószínűséggel inkább fiatalok.

Mi várható a héten?

2-án a Merkúr-Szaturnusz szemben áll a Szűz-Halak tengelyében, ahol az "ideje már a tudásnak, a rendezettségnek" kérdései kerülnek előtérbe. A Merkúr uralomban van a Szűzben, így a következő témák lesznek fókuszban: az analízis képessége, a munkahely elsődlegessége, a tudás fontossága. (A kardok apród megfeleltetése a Merkúr, a Szeretők párhuzama az Ikrek jegye, ahol szintén a Merkúr az uralkodó bolygó). Az elsején felragyogó Telihold a Vízöntőben egyesíti energiáját a szemben álló Nappal. Az Oroszlán-Vízöntő tengely üzenete, hogy maradj tengelyben, légy önmagad, ne függj másoktól.

A kardok apródja a jövő felé fordul, de visszanéz. Arra céloz a lap, hogy haladni csak úgy tudsz, ha a múltad rendben van. A visszafordulás a következőket jelentheti. Nem mersz elindulni, mert eddig sem sikerült semmi úgy, ahogy gon-doltad. Másodszor, arról lehet szó, hogy mennél már, de terved még hagy kívánni valót maga után. Harmadszor, minden rendben van, de félsz az elindulástól. Az apródok föld elemiségűek is, vagyis nehezített lehet az elindulás és a megfelelő lendület. A levegős kardok apród szeret mindent túlgondolni, mert az önbizalma még nincs a toppon. Az eddig elmondottak lehetőségek a "jó" működésre, hiszen ha tisztában vagy a lehetséges elakadásokkal, akkor ki tudod a hibákat küszöbölni.

A Szeretők, mint földi nagyarkánum a munkatársi, ismerősi, baráti, rokoni és párkapcsolataidra hívja fel a figyelmedet. A képen látható Éva felfelé, az ég felé (fentről vezéreltség), Ádám pedig Évára néz. Lucifer az agyagi világban tart téged, eltakarja a Napot. A 6-os számmisztikája az érzelmekről, a hatásokról szól, ezért néz fölfelé Éva, ugyanis a nő fejlett intuíciója, sugallata segíti majd az emberpárt. Azért néz Ádám Évára, mert tőle vár segítséget, útbaigazítást. Éva mögött áll az almafa (a tudás almája), mert Éva az, aki szomjas lesz az égi tudásra, és az almát leszakítva a férfit is beavatja. A 6-os a szellemiségről is szól, hiszen a téged ért érzelmi hatások gerjesztik a megoldásokhoz szükséges tudást. A Szeretők lapja döntéshelyzeteket is mutat, amelyeket nagy valószínűséggel tudsz megugrani akkor, ha az érzéseidet használod.
Vissza a bloghoz