A hét tarot lapja, 2023. május 1-7., Igazságszolgáltatás

A hét tarot lapja, 2023. május 1-7., Igazságszolgáltatás

Keresztező lap a botok III

Az igazságszolgáltatás szavunk megér egy kis vizsgálódást. Szolgáltatás része emberek közreműködését mutatja, és mint tudjuk, ez közel sem objektív. Kérdés, ki ítélkezik, milyen háttérrel, milyen politikai rendszerben. Az igazságról már sokszor írtam, nem létezhet, mert nem lehet egyezményesíteni (ami neked jó, nem biztos, hogy másnak is az), mert egyénhez kötött, van akinek igaz és van akinek nem.

Mi várható a héten?

Május 5-én Telihold lesz a Skorpió jegyében, amely energikussá, érzékennyé, kreatívvá tesz, ilyenkor nem érdemes azonnal cselekedni, reagálni, ha lehet számolj magadban legalább 3-ig. A Nap természetesen a Holddal éppen szemben a Bika jegyében tartózkodik. A Bika-Skorpió tengely behozza életedbe a ragaszkodás-elengedés kettősségét, de az anyagi-spirituális feszültségét is. A Vénusz 7-én jegyet vált, a Rákba lép, ahol a szeretetet hangsúlyozza a család viszonylatában, de jelezhet vágyat a szülővé válásra is. A Vénusz a nyárpontnál (az Orion csillagkép elengedő kezénél) tartózkodik, ahol a fénytöbblet a szereteten kívül a teljes rálátásra figyelmeztet, vagyis igyekezz elengedni minden olyan tényezőt, amely nem a fejlődésedet szolgálja.

A Bika 2. dekádjában a Vénusz mellett a Merkúr (a 2. dekád, a Szűz ura) is színre lép. A Merkúr jelenleg a Bika jegyében retrográd (hátrál), fokozottan figyeli, mi értékes az életedben, és mihez nem kell tovább ragaszkodnod. A Vénusz vasárnapig az Ikrekben jár, ahol a könnyedség alap, élvezetes beszélgetésekre számíthatsz, de az utazási kedved is megnőhet.

Az Igazságszolgáltatás pozitív energiái segítenek neked a rendrakásban, a képen látható királynő a kardjával szétválaszt (az ocsut a búzától), mérlegével pedig "kiszámolja" minden törekvésed, eredményed igazságtartalmát. A 11-es mesterszámként az 1-esek egységét emeli ki, ilyenkor már semmi sem lehet kétséges. A koronájában lévő kék ékkő a 3. szem látásmódját, "fizikain túli" minőségét hangsúlyozza. Asztrológiai párhuzama, Vénusz a Mérleg jegyében, amely a tisztességes megoldások felé visz téged. Azt teszed és arról beszélsz, amit igaznak gondolsz. Életedben megjelenik a tisztesség, egyenlőségre törekszel, már nem akarsz kiválni az egységből.

A botok 3-as távolba tekintő, központi alakjáról csak úgy süt a kreativitás. Figyeld te is a láthatárt, vedd észre lehetőségeidet. Múltad eredményei kellő alapot képeznek, emelik önbizalmadat, tudod, hogy bármit képes leszel előre látni, sőt megtervezni. 3-as számmisztikájában a kutatás fontos elem (3. ház, Ikrek, Merkúr), életed következő lépéseinél elengedhetetlen. Asztrológiai megfeleltetése a Szaturnusz (az általad kialakított háttér színpad), a Merkúr (tudás, tervezés) és az Oroszlán jegye (bizalom, és a téged szerető udvartartás). A 3-as szám a szellemi vonulat első tagjaként végigvezet téged a célig. A 3-as mindig biztos alap, támaszkodhatsz rá, fejleszt és együttműködik veled.

Az Igazságszolgáltatás lapja kitűzi a teendőket, biztos hittel indít el téged, a botok 3-as neked adja az összes minőségi tudást, tulajdonságaidat felturbózza, és elvezet téged egészen a Nap-kapuig, ahonnan új utat kezdhetsz!
Vissza a bloghoz