A hét tarot lapja, 2023. május 15-21., kelyhek apródja

A hét tarot lapja, 2023. május 15-21., kelyhek apródja

Keresztező lap a kardok IV

Szerethető az évnek ezen időszaka, figyeljük a kiskertben (vagy nagyban) mekkorák a magról vetett növények, és megmaradnak-e a kipalántázott zöldségeink. A figyelmünket fókuszálva energiát közvetítünk, és nagy valószínűséggel az történik, amit szeretnénk, mert olyan sokszor képzeltük el az egészséges fejlődésüket, hogy az kénytelen megvalósulni.

Mi várható a héten?

A Merkúr hétfőn direktbe fordul, szőhetjük terveinket, bár én szeretem amikor égi irányba halad (hátrál). A Bika jegyében inkább kedveljük az anyagi értékeinkkel való foglalatosságot, mint a hegyeket megmozgató, "magas" szellemi működést. Szintén hétfőn a Mars-Neptunusz trigonja (emelő fényszög) segít megmozgatni erőidet, amelyeket nyugodtan használhatsz az élet nagy kérdéseinek vizsgálatára úgy, hogy magyarázatot keresel arra, amire a materiális világnak nincs válasza. A reggeli órákban a Hold a Neptunusz mellé állva belép a trigonba, amelyet megfűszerez érzékenységével. Érdemes ebben az időszakban elcsendesedni, megérezni valamit, az élet racionalitáson túli részéből. Tudod, ott történik valami, amire képes vagy fókuszálni.

A kelyhek apródja jól illik az égbolthoz, ő is inkább a belső munkát szereti, ezért látszik másoknak sokszor passzívnak. Az értékekhez való kreatív hozzáállás, a szellemi élénkség, valamint a kártyán lévő alak ruháját díszítő, tulipánok által szimbolizált érzelmi tisztaság elég alap ahhoz, hogy a valóságban is megvalósítsd álmaidat, amelyeket már régen elterveztél (az apród feje balra, a múltba billen). Vénusz asztrológiai megfeleltetése a művészi beállítottságot és a szerelemre való hajlandóságot mutatja. Érdemes az apródot komolyan venned, érzékenységével és fiatalos lendületével (még akkor is, ha öregebbnek érzed megad) szép napokat adhat neked.

A kardok 4-es nem tűnik rugalmasan alkalmazkodó figurának, bár mozdulatlansága nem sok vizet zavar. A Bika 3. dekádja megfelelő pálya számára, hiszen itt a Bak Szaturnusz is megjelenik, amely megegyezik a lap asztrológiai megfeleltetésével. Akár "techalott" is lehetsz, mert a Szaturnusz akár nélküled is képes a sorsfeladataid megoldásában a lehető legegyszerűbben. Most azt kéri, csendesedj el, és imádkozó kéztartással az ég felé kérj segítséget.

Az igazi megoldás a kelyhek apródtól érkezik intuíció képében. Amúgy az összes apród föld jellegű, tisztán képviselik az energiákat, így nehezen siklanak ki. Az apródok nem hoznak markáns irányokat, képlékeny állapotban vannak az érzelmeid, törekvéseid, még bármi elképzelhető. A kardok 4-es számmisztikája változtatást kér tőled, de ha teheted pihenhetsz még kicsit.
Vissza a bloghoz