A hét tarot lapja, 2023. május 22-28., kardok 6

A hét tarot lapja, 2023. május 22-28., kardok 6

Keresztező lap a botok VIII

A kardok sorozat tagjai mindig megértést kérnek tőled, hiszen elemi megfeleltetésük a levegő, a szellemiség magas szintje. Persze ezt nem kapod ingyen, aktiválni kell erőidet, mert a megoldások fognak fejleszteni téged. A ma "női" testben élők talán előnyben vannak, ugyanis könnyebben, magától értetődően képesek érzelmeiket is bevetni a mindennapokban. A levegő egyben a mozgás, a változtatás képessége, felhívja a figyelmedet a tudás fontosságára, amelyre nyugodtan támaszkodhatsz. A kardok a racionalizálás lapjai, mindig alapos elemzést kérnek tőled.

Mi várható a héten?

Az Ikrek 1. dekádjában a Merkúr a porondmester, számíthatunk az összeszedettségre és a világos megértésre. A kardok 6-os Merkúr megfeleltetése kapcsán vizsgáljuk meg a bolygó jelenlegi helyzetét. A Merkúr a Bikában áll, ezért igazán az értékekre fekteted a hangsúlyt, igyekszel "tudni" a stabilizálás módját, erősödnek megérzéseid, szeretnéd végre a valóságot látni. A Merkúr-Szaturnusz szextil 22-én még erősen hat (60 fokos fényszög - számmisztika szerint a hat-ásokról szól, amelyek érzelmileg és szellemileg is megmozgatnak), emelő hatása segít az érzelmek és a fizikai szint összehangolásában (a Szaturnusz a Halak jelében tartózkodik) és a megértésben (Merkúr).

A kardok 6-os párhuzama még a Mars is, amely most a változtatásokat kéri tőled, valamit tenned kell a nagyobb haladásért. Sajnos a Marsot a "hozzáértők" (van kivétel is!) nem tárgyalják tisztán, pedig csak annyit kéne megérteni, hogy ő egy bolygó az "égen", egy isteni principium, egy teremtmény, akinek nincs alacsony szintje és működése. Az emberi viselkedés siklik félre, majd hárításként a Marsot okolják. A kardok 6-os segít neked látásmódot változtatni, nézőpontot váltani, amikor már csak a tiszta gondolatoknak (Merkúr) van itt az ideje. Természetesen a lap nem csak cselekvésről szól, mindez belül is lejátszódhat egy szellemi megértés kapcsán. Érdemes tehát megvizsgálnod bemerevedett, sokszor automatikus működéseidet, mert már nem szolgálnak téged, cserélni kéne azokat. Ha lehet, akkor ne szorongj semmi miatt, érdemes biztonságos vizekre evezned. A múlt terheit ne cipeld tovább, tedd le őket!

A botok 8-as az idővel áll szoros kapcsolatban, szeretné, ha haladnál és mielőbb pontot tennél hosszan tartó ügyeid végére. Ha valamit elmulasztottál, éppen itt az ideje a végleges rendezésnek. Fókuszban a megvalósulás, a vágyaid beteljesítése áll, természetesen a megfelelő keretek között, ugyanis a 8-as a Szaturnuszt (idő) szabályozza, valamint mederbe (rendbe) tereli. A 8-as számmisztikája az érzelmek állandó működtetését segíti, alapot ad neked a harmonikus működésre, áhított célod elérésére. Érzelmi, erkölcsi keretek nélkül semmi sem sikerülhet.

A két lap együtt a megértő szellemiségre, az áradó energiákra helyezi a hangsúlyt, szeretnék, ha eljutnál 6-ról a 8-ra úgy, hogy folyamatosan figyelsz érzelmeidre. Sokat kell tenned, hatnod kell másokra, persze fogadnod is kell a hatásokat, hogy egy fejlett, szívközpontú állapotba juss.
Vissza a bloghoz