A hét tarot lapja, 2023. május 8-14., botok ásza

A hét tarot lapja, 2023. május 8-14., botok ásza

Keresztező lap az érmék II

Aki igyekszik, előbbre jut, aki nem, az lemarad. Semmi sem baj, a világban rend van, mindenki azt csinál, amit akar, de vállalnia kell minden tettéért, cselekedetéért, gondolatáért a következményeket. Mindannyian ki fogjuk járni a Föld nevű iskolát, megkapjuk a bizonyítványunkat, utána mehetünk a következő rendszerbe továbbtanulni. Mivel az élet örök valamit mindig tenni kell, mert a fejlődés nélkülözhetetlen.

Mi várható a héten?

A hét elején, 9-én együttáll a Nap az Uránusszal a Bika jegyében, ahol az Uránusz igyekszik az anyagi környezetedben rendet rakni, esetleg átalakítja poros nézeteidet, elindít a haladás útján. A Nap szemléli helyzetedet, rálátásával gyakorlati terveket ad a kezedbe akkor, ha teszel érte. Hétvégén a retrográd Merkúr lassul, stacionerré válik (megáll), majd (15-én) direktbe vált. Ez mindig egy érdekes helyzet, mert nagyobb figyelmet kér tőled az értékeidet illetően.

A Bika 2-3. dekádjában igyekezz megőrizni mindent, amire szükséged van, de a görcsös ragaszkodást mérsékeld a minimumra. A 2. dekádban a Merkúr (megértés), a 3. dekádban a Szaturnusz (felügyelet) kapcsolódik a Vénuszhoz, amely bolygó célja az élet szeretete, élvezete.

A botok ásza megpiszkálja a látszólagos állóvizet, hatására észreveszed lehetőségeidet, és hasznosítod tüzes energiáidat, hogy kellő lendülettel tehesd a dolgod. Az ászok teremteni akarnak, a botok ásza ehhez a múlt emlékezetét is segítségül hívja. Lesz alkalmad a gyors változtatásra, természetesen a tudásod is csatasorba kell állítanod. Kalandokra is számíthatsz (akár erotikus témákban is), kreatív hozzáállással, megfelelő lendülettel bármit elérhetsz.

Az érmék 2-es arra figyelmeztet, hogy találd meg belső egyensúlyod. Egyensúlyozni sosem kívül a fizikai világban kell, hanem a stabil biztonság érzetét kell magadban megteremtened. A 2-esek a Holdat uralják, ezért érzed a dualitás párosait (szép-csúnya, szeretet-félelem stb.) egyensúlyban, stabil érzelmi helyzetekben. Figyelj a kibillenéseknél, ne hagyd magad eltéríteni! Feladataidat oldd meg folyamatosan, nehogy feltorlódjanak, mert később sokkal nehezebben bírsz el velük. Asztrológiai megfeleltetése a Hold, amely érzékennyé tesz téged, de ha rugalmas és alkalmazkodó maradsz, akkor nem okoz problémát.

A botok ásza teremtő energiái átsegítenek téged feladataidon, a botok 2-es bizonytalanságát feloszlatják, de dinamikusságát megtartják. Az 1-es és 2-es számmisztika jól mutatja az egység "magas" állapotát, ahol a 2-es már nem lehet kétség.
Vissza a bloghoz