A hét tarot lapja, 2023. október 16-22., érmék ásza

A hét tarot lapja, 2023. október 16-22., érmék ásza

Keresztező lap a kardok X

Az érmék sorozat a földelem megfeleltetése, ideköt minket, "leföldel". Természetesen a 3 földjegy (Bika-Szűz-Bak) analógiáját szintén hordozza. Ha szigorúan vesszük, akkor az alsó 3 csakrával van összeköttetésben, amelyet joggal nevezünk meg birodalmunkként. Pénzzel való párhuzama telitalálat a mai társadalmakat tekintve, pénz nélkül az elvárosiasodott világban semmire sem megyünk, sőt a vidéki lét is ma már elképzelhetetlen nélküle. Értékeket is jelent, amely viszont túlmutat a többi csakrára, az érzelmi értékek a 4-es (szív), a szellemi értékek az 5-6-7-es (torok-homlok-fejtető) csakrához, a "kékekhez" köthetők.

Mi várható a héten?

Október 22-én, vasárnap a reggeli órákban a Merkúr a Napot megelőzve lép a Skorpió területére, és délután mindjárt trigon (120 fok) kapcsolatba kerül a Szaturnusszal. A Merkúr a Skorpióban tudni szeretne titkokról, spirituális tartalmakról, szeretné megérteni a halál témakörét, és az elengedés fontosságát. A Szaturnusz már a Halak fél fokán hátrál, de már nem ér vissza a Vízöntő jegyébe, mert november 4-én direktbe vált. A Halakban a lelki rendezést, a mélytartalmak megértését sürgeti, igyekszik érthetővé tenni a sejtelmes tartalmakat úgy, hogy transzformálja azokat az elme szintjére.

Az érmék ásza úgy szeretne haladni, hogy érték megszerzésére ösztönöz főleg a fizikai szintre koncentrálva. Kitartással biztosítja a haladásodat, nem enged csüggedni, tétovázni, energiáidat a "gazdagság" megszerzésére irányítja. Lehetőségek tárházát mutatja meg neked, tőled függ, hogy akarsz-e róluk tudni, és kiaknázod-e azokat. A bevezetőben említettem, hogy bizony az érzelmek és a szellemi tartalmak is lehetnek értékek, így az azokon való munkálkodás is feladat. Mutatja azt is, hogy jól teljesítettél, így elégedettséged jogos. A képen látható jobb kéz a jövőbe mutat (jobbra), vagyis érdemes megingathatatlanul tovább munkálkodni az elérhető sikerért. Az érmék ásza legtöbbször a realitást mutatja, a megvalósulás felé viszi terveidet.

A kardok 10-es semmiképp sem jelent véget (halált), habár jól lehet képiségével bárkit riogatni. Legtöbbször olyan fordulópontot mutat, amikor érdemes az önsajnálatról önbizalomra váltani, felhagyni a "nekem semmi sem sikerül" szerepkörrel. Fogd fel, hogy valami lezárult, nem kell tovább küzdeni, nyugodtan elengedheted azt, ami eddig tényleg nem jött össze. Bármennyire is sajnálod magad, hidd el a nehezén már túl vagy, innen csak "felfelé" visz az utad. A múlt csak tanulságok tárháza, használd azokat, és ne csússz vissza többé. Mars megfeleltetése, amely most a tranzit égbolton a Skorpióban halad, tettre késszé tesz, felemel és elindít, véget vet az elakadásnak, sőt a megoldásokat a spirituális tartalmak megértésében látja.

A két lap az 1-es és 10-es számmisztikájával operál, teremt, majd a végeredményt szeretné egy még "magasabb" szintre emelni. A 10-esből az 1-es létrehoz, a nulla felel a dimenzióemelésért. Az 1-es a Napot, a 10-es a Plútót uralja, vagyis rá kell látnunk valamire ahhoz, hogy vágányt váltsunk, és nagy dolgokat hajtsunk végre!
Vissza a bloghoz