A hét tarot lapja a botok 10, 2023. szeptember 18-24.

A hét tarot lapja a botok 10, 2023. szeptember 18-24.

Keresztező lap a kardok X

Minden tarotelemzés az energiák elérésének lehetőségéről szól. A világegyetem része a gyümölcsös kertem is, a termésből jutok hozzá az engem éltető, egészségben tartó vegyületekhez, molekulákhoz. A friss gyümölcsöket ízlelgetve, olyan érzetek, boldogsághormonok keletkeznek bennem, amelyek ráhangolnak a szépre, a gyümölcsök látványa, színe, illata kedvet ad a mindennapok megéléséhez, de az biztos, hogy elveszik a fókuszt a napi rutintól, a média által sugallt, legtöbbször negatív tartalmaktól. Szóval vannak gyümölcsfáim, amelyekkel foglalkozom, és ők minden évben megjutalmaznak. Persze le kell szednem a termést, vagyis a kert végébe kell mennem, nyújtózkodnom kell, de sokszor csak a fáramászás és a létra segít. Ha a kisujjamat sem mozdítom, a gyümölcsök lehullva megrohadnak a földön. Én ezekben a posztokban a "gyümölcsökről" írok, amelyekhez hozzájuthatsz bármikor, de tenned kell érte. A héten ható energiák jelen vannak, tőled függ élsz-e velük vagy sem, tehát nem jóslok, csak lehetőségekre hívom fel a figyelmedet.

Mi várható a héten?

Szeptember 23-án az őszi napéjegyenlőséggel eljutunk abba a fázisba, amikor azonos hosszúságú (12-12 óra) a nappal és az éjszaka. Innentől a nappalok hossza fokozatosan csökken a téli napfordulóig (2023. december 22., 4 óra, 29 perc). Nekem szerethető ez az időszak, egyre jobban tudok magamra figyelni, csökkennek a kerti munkák, az aktivitás és a külvilág őrülete sincs az egekben. 23-án tehát a Nap eléri a Mérleg és Szűz jegy határát (8 óra 51 perckor), már mérlegelünk, igyekszünk a billegés nélküli önvalónk központjába. A Mérleg 0 foka a Szűz csillagkép elején van, ezért tudunk rendezni, összegezni, megérteni, megingás nélkül tenni a dolgunk. 19-én a Nap-Neptunusz szemben állás (180 fok) a Szűz-Halak tengelyt aktiválja, kéri tőled, tegyél rendet magad körül, lásd át feladataidat, ugyanakkor merj magaddal is foglalkozni, térképezd fel lehetőségeidet, kerülj a belső harmónia állapotába.

Számmisztika szerint mindkét lap 10-es, megvalósításra biztat, de mindezt nem átlagosan, hanem egy magasabb szinten forszírozza. Ne elégedj meg a sablonokkal, a rutinnal. Láss széles spektrumban, úgy ahogy a Nap-Neptunusz szembenállás, kösd csomóba törekvéseidet, egyszerre több fronton használd azokat.

A botok 10-es legfontosabb hozzáfűzni valója, hogy ésszel használd tüzedet, nehogy gyorsan lemerülj. A képen látható alak sokat akart, mint a szarka, most pedig rengeteg energiát emészt fel az események, történések kézbentartása. A tarot lapok sohasem a következményt mutatják, hanem azt, mit kéne tenned, vagy negatív érzetekkel fordítanak el a nem kívánt működéstől. A képen látjuk, hogy a kelleténél nagyobb akarás, vehemencia elakadáshoz vezethet, érdemes tehát elkerülni. Persze beszélhetünk a felelősséged félreértéséről, a majd én megmutatom hozzáállásról vagy egy nem kívánt munkáról. Aki sok terhet visel, előbb-utóbb kisiklik.

A kardok 10-es a gondolataival teremtett, látjuk is a fekvő alakot, hogy hová vezetett a sok "gond"olat. A szellemi teremtés csak az érem egyik oldala, ha a szíved nem vesz részt aktívan a tetteid elindításánál, akkor a végeredményben nem lesz köszönet. Ez a lap sem a "rosszat" vetíti előre, figyelmeztetni szeretne egy gyakran előforduló hibás működésre, amilyen például "az utálom, de jól fizetnek" példája. Ez a helyzet kiváló lehetőség az észhez téréshez, a javításhoz a szeretet beemeléséhez. A változás először mindig belül történik, azért nincs sok értelme a hárításnak, mert ha áldozatnak érzed magad, már nem akarsz változtatni.
Vissza a bloghoz