A hét tarot lapja a botok 2, 2024. január 29. - február 4.

A hét tarot lapja a botok 2, 2024. január 29. - február 4.

Keresztező lap az Uralkodónő III

A Vízöntő jegye sokkal könnyedebb az ezt megelőző Bak időszaknál. Most a jövőre figyelő Vízöntőben a legfontosabb kérdés, amit feltehetsz: mi leszek, ha nagy leszek? Vagyis, mi dolgod van a világban, képes vagy-e ezt meglátni és megfejlődni. Érdemes tudásodat csúcsra járatni, hogy a haladásodat leginkább segítő döntéseket hozhass. Rugalmas gondolkodással, szociális érzékkel, olykor humorral tudod segíteni a körülötted élők életét.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A héten az első fél nap kivételével a Vízöntő 2. dekádjában járunk, Szaturnusz, Uránusz, Merkúr vezérlettel. Az égen nincs retrográd bolygó, minden halad a "megszokott" kerékvágásban, természetesen sorsfeladatok, teendők, nehezített "terepviszonyok" közepette. A Szaturnusz mindenkinek személyre szabottan rendezi be "színpadát", körülményeit, megfejlődni valóit. Figyelem, a Vízöntő Szaturnusz elvként (a héten a Halak 6-7 foka között halad) könnyedebb, mintha a Bakban járnánk. A Halak Szaturnusz rád koncentrál, benned most belül szeretne rendet tenni. Az Uránusz (most a Bikában van) figyeli, miként lehetne jobban fejlődni, esetleg milyen extrákra van szükséged ahhoz, hogy szerethetőbb, örömtelibb, anyagilag biztonságosabb legyen életed. A Merkúr - a Bak végén haladva - kéri tőled a tudást, amellyel kezedbe veheted sorsod irányítását. A Merkúr-Uránusz trigon (emelő fényszög) a Bak és a Bika jegyében a Földön megtalálható, kézzelfogható értékekre koncentrál.

A botok 2-es negatív tartalmainak kiemelését nem tartom reálisnak - ilyen az apátia és melankólia -, szerintem a lapon nem látszanak ennek tükröződései. Persze elismerem, hogy a lap távolba néző, központi alakját fel lehet ruházni e tulajdonságokkal, de ezek nem adják a megoldás esszenciáját. A botok sorozat szellemi tüze segíti a megértést a tervezés szakaszában, és egyben kitűzi a haladás célját is. Ez még nem a cselekvő energiák ideje, hanem a kettőből való választás lehetősége, amelynek azért kell örülnöd, mert sikerült lecsökkenteni a végtelen variációk számát 2-re, amiből már mindenkinek könnyű a választás. Ha még így sem érzed könnyűnek, akkor használd a botok sorozat tüzének érzelmi irányultságát, amikor egy döntés meghozatalánál nyugodtan támaszkodhatsz a szíved megérzéseire. Az irodalomban több helyen előforduló Mars megfeleltetést erőltetettnek érzem, szerintem a 2-esek a Holdat uralják.

Az Uralkodónő keresztezése szintén a jövőt veszi célba a botok 2-eshez hasonlóan. Nem jövőben élést értek alatta, csak az irányultság dominanciáját, a tervek, elképzelések meglétét, hogy arra haladhass, amerre szeretnél. Talán a legjobb mondásunk erre a "megfelelő mederbe terelés", amelyet az Uralkodónő végez, segítve ezzel a botok 2-es feladatát. Fontos tulajdonságokat tanulhatsz el tőle, ilyen a megingathatatlan, eltökélt, magabiztos jelző. A 3-as számmisztikája uralja a Merkúrt (tervezés, tudás) és a Marsot (cselekvés, tetterő, megvalósítás), vagyis egy tervet csak akkor indíts útjára, ha megvolt az előzetes felmérés, a megfelelő mederbe terelés. A 3-as tükröződése (reciprok értéke), a 7-es is képbe kerül az égi számmisztika (a számok minősége) okán, ami azt jelenti, hogy a neked értéknek számító dolgokkal foglalkozz, szellemeddel értsd azokat.

A két lap 2-es és 3-as energetikai pályája kéri tőled a dualitás, az egyenlő mérték megértését, mert csak ezt használva élhetsz szituációktól függetlenül harmonikusan.
Vissza a bloghoz