A hét tarot lapja a botok 8, 2023. december 18-24.

A hét tarot lapja a botok 8, 2023. december 18-24.

Keresztező lap a Csillag XVII

Érzékszerveink rabjai vagyunk, ne érts félre, ez teljesen normális, nélkülük nem tudnánk testben létezni itt és most a tér-időben. Mégis mi van akkor, ha az univerzum teljessége túlmutat téren és időn, és egyáltalán nem biztos, hogy amit nem látunk, nem hallunk, nem szagolunk, nem ízlelünk, nem tapintunk, az nem létezik. Szembeszállni nem akarok senkivel, de ne gondoljuk, hogy ezek az érzékszerveink az egyetlen csúcsminőségű eszközeink. Tudjuk jól, hogy az állatvilág tagjai sokszor kenterbe vernek minket az érzékelés hatékonyságában. Ami ismeretlen számunkra nem biztos, hogy nincs, gondolj a reinkarnációra, Istenre, a végtelen és az örök fogalmára. Érdemes elmélkedni azon, hogy miért használjuk ezeket a szavakat, ha nincs mögöttük semmi.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Nyilas 3. dekádjában az Oroszlán is szerephez jut, de pénteken a kora reggeli óráktól (a Nap 4 óra 28 perckor a Bak jegyébe lép) a Bak első dekádja lesz az irányadó. A téli napforduló mindig a várakozás ihletettségét hordozza. A hét a Jupiter és a Nap elnökletével a szeretet adás-kapásának és megélésének témáit hordozza, de a hétvége már megtelik a rendezettség és biztonság kérdéseivel is. Igyekezz az összes lehetőséget megélni, a szívkapu emelő energiáit megérezni. 23-án a reggeli órákban a Merkúr visszahátrál a Nyilasba, ahol polárissá válik, vagyis csak emelt, megérteni akaró szellemiséggel tudsz igazán hatékonyan működni. Vasárnap a késő délutáni órákban a pontossá váló Nap-Szaturnusz szextil a Bak és a Halak harmonizálásra való törekvését, a magunkba látás képességét forszírozza.

A botok 8-asnak ezen a héten nem a gyorsaságra való törekvés a cél, hanem a szeretet megélése mindhárom dimenzióban, testben, lélekben, szellemben. Természetesen a megvalósulás is fontos, de ezt nem lehet rohanva megszerezni, csak a 8-as számmisztikájának beépítésével a szeretet megérzésével, megértésével és a fizikai szintre való lehozatalával. A 8-as (mint elsődleges princípium) a Szaturnuszt uralja, tehát képessé teszi a szerethetőségre és a harmonikus változtatásra. Új helyzetek megtapasztalása is elképzelhető, amelyeket most problémák nélkül lehet beépíteni, integrálni.

A Csillag égi nagyarkánuma nem enged senkit eltévedni, mindenkinek utat mutat, 8-as számmisztikája segítő célzattal kéri tőled a szeretet szellemi megértését és lelki megélését. Asztrológiai megfeleltetése lehet a Jupiter, amely nem von határokat a szeretet körül, valamint a Vízöntő, ahol 8-as által uralt Szaturnusz nem a szigorát, hanem könnyed formáját hozza. A Csillagot nevezhetjük a lélek rendjének, ahol próbálkozásaid az érzések megértését célozzák. A képen látható központi csillag a Szíriuszt mutatja, amely a Nagy kutya csillagkép alfa csillaga, a Földről látható, legfényesebb csillag. A kutya szóval mindig együtt jár a hűség fogalma, vagyis mindig érdemes a szívünkre hallgatni, benne nem csalatkozhatunk.

A két darab 8-as energiádat először lelki üzemmódba állítja, majd a Csillag segítségével megteremti a dimenziók közti szoros kapcsolatot, támogatja elképzeléseidet, reményeidet, megkérdezi képes vagy-e önmagad vezérlő csillagává válni, hiszen már tudnod kell, hogy nem vagy kényszerítve a sors erői által. A fejlettséged és a hited dönti el, hol vannak a határaid.
Vissza a bloghoz