A hét tarot lapja a botok királya, 2023. november 13-19.

A hét tarot lapja a botok királya, 2023. november 13-19.

Keresztező lap az érmék IV

Mivel a hét a Nap, a Hold és a Mars égi vezérletével folyik, az általuk jelképezett helyzetek és jelentéstartalmak válnak fontossá. A Nap előbb hétfőn a Holddal, majd szombaton a Marssal alkot konjunkciót (együttállnak), amely azt jelenti, hogy rá kell látni feladataidra, érteni kell, mit, miért teszel, valamint érzelmeid segítségével meg kell határoznod célodat, tevékenységeid irányát. A lapok a Nap és a Szaturnusz analógiáit adják a heti képlethez, vagyis láss jól (Nap), hogy király lehess (az életed királya), és rendezd a színpadodat (Szaturnusz) élhetővé és tanulságossá, hogy a haladásod (Mars erő) biztosított legyen.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

13-án Újhold lesz a Skorpió jegyében, ezzel az égi energiával sok mindent meg lehet oldani, persze csak akkor, ha kész vagy az elengedésre, és a látszólagos veszteséget is emelt fővel fogadod. Az Újhold változtatás, újrakezdés, állj készen a válaszokkal, hogy a megértés félelem nélkülivé tegyen. 18-án a Nap-Mars együttállás (ekkor a Hold már a Vízöntő jegyébe készül belépni) szintén a Skorpióban valósul meg, segítve minket a cselekvés és a megértő rálátás összehangolásában, amikor az uralomban lévő Marsnak igazán a Nap mutat irányt, amely inkább befelé, a belső világodba vezet. Felettük a Mérleg csillagkép kapuja hívogat, ahová mindannyian csak tiszta szívvel, a szeretet próbáját kiállva léphetünk.

A botok királyának Nap megfeleltetése az ésszerűségre mutat rá, például arra, hogy ne tegyél újra olyat, amely már a múltadban sem sikerült. A megoldás kulcsa mindig a szeretettel összhangban való működés, amelyet a képen látható király palástjának zöld (a szívcsakra színe) gallérja szimbolizál. A múltba figyelés és az ülő pozíció lassítja a botok sorozat tüzes energiáit, így elkerülhető a hirtelen, gyors reagálás, amellyel elakadhatsz, vagy megsérthetsz másokat. A botok királyának magabiztossága sokat segíthet neked is ezen héten, hiszen a Nap töltekezik az uralomban lévő Mars energiájával, amelyek bizakodóvá, célorientálttá, vállalkozó hajlamúvá tesznek.

Az érmék 4-es mindig tanít; most arra, hogy nem érdemes az értékeidet félteni, mert bármi megtörténhet, nem tudod uralni a változást, fogadd el azt, ami van. A féltés nem változtatja meg az energiákat, csak te már jóval a veszteség bekövetkezte előtt elkezdesz alacsony energiákkal működni, esetleg megbetegítve magad. Nagy a valószínűsége annak, hogy félelmed alaptalan, de ne feledd a vonzás törvénye (az valósul meg, amire gondolsz) működik, megvalósítja azt, amire gondolsz, hiszen az energiáidat oda összpontosítod. Élvezd azt, amid van, addig használd, amíg lehet. A 4-es számmisztikája irányt mutat, kéri a kétségeid megszüntetését, a szívre és a koronacsakrára helyezett érmék az érzelmek és a szellemiség állandó harmonikus együttműködését sürgeti, hogy értékeidet megteremthesd és értékeld is azokat.

A két lap a tűz és a föld közös hatásaira mutat rá. Mindig kell tervezni, akarva haladni, és főleg változtatni, hogy értékké váljon minden terved és munkád.
Vissza a bloghoz