A hét tarot lapja a botok királya, 2024. január 15-21.

A hét tarot lapja a botok királya, 2024. január 15-21.

Keresztező lap a kardok lovagja

A héten az elemiségek közül 2 rész tűz és 2 rész levegő érvényesül a lapok által, hiszen a botok sorozat, valamint az összes király a tüzet képviseli. A kardok lovagjánál ugyanez a helyzet, mert a kardok sorozat analóg a levegővel és az összes lovag a saját elemiségén kívül levegős is. Két áradó elemiséggel nem fogsz unatkozni, lesz dolgod bőven, tervezel, cselekedsz, törekszel, mindenképpen meg szeretnél valamit valósítani.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Bak utolsó dekádjában a Szaturnusz és a Merkúr (Szűz a Bak 3. dekádja) viszi a prímet, de 20-án a Nap a délutáni órákban átlép a Vízöntőbe, ahol a Szaturnusz uralma megmarad, de mellé jön az Uránusz másodhegedűsnek. Nagy változást nem érzünk majd, mert az Uránusz viszont a Merkúr felsőbb oktávja, legalábbis az irodalomban így hívják. Nekem a Bakban járó Szaturnusz szigorúbb, sőt a mellé kerülő Merkúr jobban rávilágít helyzetekre, tehát kénytelen-kelletlen foglalkoznod kell azzal, amire felhívja a figyelmedet. 18-án a Merkúr-Szaturnusz trigon (120 fok) arra kér, hogy alaposan vizsgálódj, és csak a lehetőségeidhez mérten tevékenykedj. Pénteken a Vénusz-Neptunusz kvadrátja (teremtő fényszög) felel hangulataidért, érdemes a "szeretem" dolgaival foglalkozni, amelybe tedd bele önmagad is lelkeddel, belső mélységeiddel együtt.

A botok királyának párhuzama a Nap, tüzessége okán pedig az Oroszlán jegye. Ez a tűz nem éget, inkább tartást ad feladataid elvégzéséhez, és elég energiát a múltban való rendrakáshoz, ami nem mindig könnyű, de a királlyal most lehetséges. Ez a belső munka érzelmi tartást és tiszta szívet feltételez. Vezető is lehetsz, példáid tanulsággal szolgálhatnak sokaknak, magabiztosságoddal inspirálhatsz másokat. A múltba figyelés alap, rengeteg megdolgozott, megértett témát tudsz magad mögött, amelyek felfedése példaértékű a téged körülvevő emberek számára. A királyok erőt sugároznak, felelősséggel tesznek mindent, de legfontosabb feladatuk mások segítése, fejlesztése. A királyok bárkit jelezhetnek környezetedben, akikre illenek az eddig leírtak, de legtöbbször rólad szólnak, akiben ezek a tulajdonságok megvannak, kérlek, élj velük!

A kardok lovagjának asztrológiai megfeleltetései közül most a Halak jegyében haladó Szaturnuszt emelném ki, amely önmagad megismerését szorgalmazza csakis saját nézőpontból. Fontos még a Bakban haladó Merkúr, aki tudatja veled, mi a dolgod jelenleg. Megismerés nélkül megfontolt haladás elképzelhetetlen, csak a kapkodás, a rohangászás és a zaklatottság marad. A képen a múltba száguldó lovas minden elakadást ripsz-ropsz "akar" megoldani, de tudod, hogy nem fog sikerülni, mert ezek nem egy pillanat alatt jelentkeztek, így a megoldásukhoz is több idő szükséges. Az örök kritika itt is érvényes, csak akarva, fejből működve nem leszel elégedett az eredménnyel.
Vissza a bloghoz