A hét tarot lapja a botok királya, 2024. június 24-30.

A hét tarot lapja a botok királya, 2024. június 24-30.

Keresztező lap a Hold XVIIISem a kártyavetéstől, sem az asztrológiai elemzéstől nem várhatsz pontos jövőképet. A jövőd a te pillanatnyi hozzáállásodtól függ, amely tetteket, cselekedeteket változtathat. A jövő sosem egzakt, mindig rugalmas, változékony, és aki kibontja neked csak tendenciákat, irányokat érzékeltethet veled. Konkrétum nem mondható, mert vagy elvárod a "jót", vagy előre félsz a megjósolt "rossztól". Ezzel befolyást gyakorolnak rád, amely lehet, hogy pont egy megélendő eseményt vesz el tőled, ugyanis a "jóslás" miatt kikerült a fókuszodból.


Mivel érdemes foglalkozni a héten?

Asztrológiai nézőpont
Egész héten a Rák 1. dekádjában járunk Hold uralommal. A lapok a Napot és az Oroszlán jegyét, valamint a Holdat, a Halak és a Rák jegyét kapcsolják a héthez. A Rák jegyében 3 bolygó halad egész héten, a Nap itt figyeli hangulatodat, képessé válsz kreatívan, bensődből kifejezni magadat. Merkúr a Rák jegyében fogékonnyá tesz minden új befogadására. Vénusz a Rákban igényli a szeretetet, befogadóvá tesz főleg családi környezetedben. A Halakban a Neptunusz és a Szaturnusz található, mindketten jó sokáig maradnak még. A Szaturnusz szombaton hátrálni kezd, időt kér tőled mély lelki tartalmaid feltérképezéséhez. Természetesen a Neptunusz uralmi területén (Halak) támogatja a lelkeddel való foglalatoskodást. A Hold szerda reggeltől péntek délelőttig a Halak területén halad át, ahol erőben van, hatására könnyebben, együttérzően reagálsz a világ történéseire.

Tarot nézőpont
Érzelmekkel telített leszel, de a botok királyának tüzessége segítségével akaratot és sok energiát kapsz mellé. A héten az egyensúly kissé az érzelmek felé mozdul a keresztező Hold hatására, de a botok királyának Nap megfeleltetése segítségével tisztán látsz, teljesen uralod szellemiségedet. A botok királyának Oroszlán megfeleltetése arra kér, hogy vedd kezedbe az irányítást, királyként magabiztosan tedd a dolgod. Minden király tüzes is, de a botok király a bot sorozat (tűz) okán duplán az, rengeted energiád lesz a tudatos működésre, és törekvéseid megvalósítására.


A keresztező Hold 9-es számmisztikája teremt, de úgy is mondhatom, hogy érti érzelmeid, megfejti lelki mélységeid. A 9-es szellemi szám (nem véletlen, hogy a képen a Nap is ábrázolva van), így már érted, miért lehetsz a Holddal is stabil, miért képes fázisaival teljesen más működésre késztetni úgy, hogy közben nem esel ki az egységből. 18-asként megteremti érzéseidet, amelyre 9-esként (1+8) máris rálátsz. Esetében az irodalom sokszor használja a Skorpió megfeleltetést, amellyel nincs semmi bajom, de vegyük észre, hogy a lapon alul egy rák látható. A 18-as (Éva és Ádám száma is, a két teremtmény, 9+9) a nő és férfi egysége, vagyis a teremtett ember, földi nemiség nélkül.

(Érdekes, ha együtt ábrázolják a Napot a Holddal, akkor együtt állnak Újhold idején, viszont akkor éjjel egyikük sem látszik.) A botok király törekvései tartalmas hetet ígérnek, lesz kedved, terved a haladásra, a Hold támogató energiái megérzéseket és megértést egyformán adnak.

Vissza a bloghoz