A hét tarot lapja a botok lovagja, 2024. március 11-17.

A hét tarot lapja a botok lovagja, 2024. március 11-17.

Keresztező lap a Csillag XVIIA tüzes energiák sokszor segítenek a haladásban, de túlzott erőbedobásra mégsem biztatlak, mert kimerít és elfáraszt. Valahol a kettő között (a lemerült és felpörgetett energiák) van a megoldás, annyit használj belőlük, amennyi pont elég egy megvalósításra vagy bármi másra. Érdemes ilyenkor a Mars égi helyzetét vizsgálni, amely most a Vízöntőben saját határaid kiépítését, védelmét és szabad mozgásod lehetőségeit helyezi előtérbe.

Mivel érdemes foglalkozni héten?A Halak 3. dekádjában a Jupiter és a Neptunusz mellett a Mars (a 3. dekád, a Skorpió ura) jut főszerephez, amely nem elhanyagolhatóan a főlap asztrológiai megfeleltetése. A Mars a héten a Vízöntőben tartózkodik (ez a keresztező lap párhuzama), ahol energiáit az önállóság és a tudatosság felé fordítja. A Vénusz 11-én belép a Halak jegyébe, ahol emelt helyzetben van, azaz jól érzi magát, érzékenyen reagálsz szociális helyzetekre, segítesz, ahol lehet. Továbbra sincs hátráló bolygó az égbolton, viszonylag kisebb erőbedobással is lehet "jó" eredményeket elérni.

A botok lovagja ihlette a bevezetőt, ahol a tüzesség a fentieken kívül izgalmakat és kezdetet jelez, amely akár rendrakásban, tisztogatásban is kicsúcsosodhat. Ez lehet takarítás, rendezés, de akár környezeted szereplőinek szelektálása. A lovagok levegőssége energikusságot, valamint tudatosságot generál, így megoldja privát szférád ügyes-bajos, sokszor személyes dolgait. A botok lovag személyeket is jelölhet, akik többnyire a környezetedben lévő fiatalemberek, akikkel így vagy úgy dolgod van. A lovag a múlt felé vágtat, célozva arra, hogy oldd meg elmaradt restanciáidat, amelyeknek lezárására és megértésére most van lehetőséged. Lehetsz türelmetlen, de kapcsolatodban nem érdemes a "jól bevált" problémakezeléshez folyamodni, hiszen eddig sem jött be, ha most újra dolgod van velük.

A Csillag keresztezése nyugalomra int, és a botok sorozat univerzális tűz (mert érzelmi és szellemi egyszerre) elemiségének az érzelemgazdag részét kéri bevetésre az izgága ego paneljei helyett. Asztrológiai megfeleltetése többek között a Vízöntő, ahol a megértés mellett fontos szereplő a könnyedség és a rugalmasság. Érdekes módon a 11. ház (másik asztrológiai párhuzama) a jövőt, a megvalósulást figyelő terület, de a lapon látható androgün figura a múlt felé fordul, mert tudja, hogy csak tisztára mosott múlttal, állandóan reménykedve építheted előre megtervezett jövődet. A 17-es számmisztikája olyan teremtést kér tőled, amely érzékeidet és szellemedet egyaránt kielégíti. Itt már a mögöttes tartalmakat is látnod kell, a Csillag kéri tőled az ok-okozati összefüggések átlátását, valamint a hálával telt megértést. 8-asként kihagyhatatlan a szeretet, amely életed összes területén alapnak minősül. Jelmondata: szeress és tegyél mindent jobbá!

A Csillag lehűti a botok lovagjának túlkapásokra hajlamos energiáit, így állandó energiákkal teheted a dolgod a szeretet jegyében nehézségek nélkül.
Vissza a bloghoz