A hét tarot lapja a Halál XIII, 2024. április 8-14.

A hét tarot lapja a Halál XIII, 2024. április 8-14.

Keresztező lap a Főpapnő II

A "való igaz" kifejezést, ha tovább boncolgatjuk, érdekes megállapításokat tehetünk. Ami igaz az valós, a valóság pedig igaz, mert van. Természetesen igyekezz elvonatkoztatni a "csak fizikai" világlátástól, mert az így érzékelhető világ nem a mindenség. Mindenki tudja, hogy amire vannak szavaink, azok létezőek, amikor kialakult a szó még voltak, persze most is vannak, csak már nincsenek róluk emlékeink a jelen élet fixációjában. A valóság nem merül ki anyagban, tárgyakban, objektumokban, ez már annyira evidens, hogy nem is kell tovább ragoznunk. A NASA-nak elküldtek egy középkori hiteles térképet az Antarktiszról, ahol a partszakaszt is ábrázolták. Megkérdezték tőlük, hogyan lehetséges, hogy a jéggel fedett partvonalat látták, hiszen akkor semmilyen eszközük nem volt erre. Azt válaszolták: látjuk, hogy a térkép hiteles, de fogalmunk sincs a magyarázatról.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A hét osztozik a Kos 2. és 3. dekádján, a Mars mellé szereplőként bekerül a Nap (2. dekád, Oroszlán ura) és a Jupiter (3. dekád, Nyilas ura). Mivel a Főpapnő bolygó megfeleltetése a Neptunusz mellett a Hold és a Vénusz, ezért foglalkozom a 12-én, pénteken pontosodó Hold-Vénusz szextillel (60 fokos harmonizáló fényszög). A Hold az Ikrekben, a Vénusz a Kosban jár, itt nem csak szívesen beszélsz érzelmeidről, hanem ki is mutatod azokat. 10-én a Mars-Szaturnusz együttállás a Halak jegyében, a Halál lapjával analógiában, a Skorpióról és uralkodó bolygójáról, a Marsról, valamint a Szaturnuszról beszél, vagyis együttérzővé, és korlátaidat áttörve rugalmassá válhatsz.

A Halál égi nagyarkánum, tehát nem használhatjuk a földi halálra. Természetesen félni szabad, de jobban jársz, ha "való igaz" jelentésével foglalkozol. Változtatást jelent, viszont nem a fizikai szintre fókuszálva, hanem a lélekre (az anyagi valóságon túlmutató érzelmekre), és a szellemre (a fizikain túli tudatra) vonatkoztatva. 13-as számmisztikája az égi négyesség (1+3), arra kér, hogy tegyél meg minden tőled telhetőt belső átalakulásodért, hagyd abba, amit nem szeretsz, ne akarj állandóan megfelelni, hiszen ez sohasem fog sikerülni. Teremts (1) magadnak lelki harmóniát (3), persze ehhez a külső környezet változtatása is szükséges. Menj az utadon emelt fejjel, élvezd a jelent és hidd a jövőt.

A Főpapnő keresztezése már inkább fizikai szint, de itt a 2-es számmisztika már nem jelent félelmeket, kétségbeesést, kettős látást. Mivel asztrológiai párhuzama a három érzékeny, lelki bolygó (Hold, Vénusz, Neptunusz), az érzetek szintjén is eligazodhatsz, bármi tetszhet, csak tedd állandó kísérőddé a derűt. A Halál sugallta rendezést a Főpapnő lelki szinten hajtja végre, figyeli érzelmeit és változtat, amikor szükséges. A képen látható kékruhás (a kék szín szellemileg is fejlett) nő, képes átérezni a mögötte látható fátylon, előtte csak bizonyosság van, nincs titok. Direkt nem írtam "Maya fátylát", ugyanis Maya a tudás istennőjeként semmit nem rejtett el az emberek elől, ezt csak a későbbi korok lesüllyedt tudatú emberei aggatták rá. A Főpapnő érzékeny, bölcs, a velünk született részünk, amelyet nem kezd ki az idő kereke.

 

Vissza a bloghoz