A hét tarot lapja a Hold XVIII, 2024. január 22-28.

A hét tarot lapja a Hold XVIII, 2024. január 22-28.

Keresztező lap a Végítélet XX

Már régen jelölte két nagyarkánum a hetet, tartalmas időszakra, "nagy dolgokra", sok megértésre számíthatunk. Az együtthatás jelentős, a keresztező nagyarkánum számít erősebbnek, ezért nincs különbség a két hatás között. Úgy tűnik, mindenki életében tényleg elindult valami, az új kezdet megvalósult, nincs más dolgunk, mint megragadni az energiákat, azokat a lehetőségeket, amelyre rámutatnak.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Vízöntő első dekádjában a Szaturnusz és az Uránusz ül a trónon, ahol a Szaturnusz fogyaszthatóbb formáját hozza. A Végítélet lapjának Vízöntő megfeleltetése jól alkalmazkodik az égbolthoz, amely a feltámadás "örömhíre", a Szaturnusz könnyedebb oldala, a javulás képessége. A Nap-Plútó Vízöntőben megvalósuló együttállása a hét elején még mindig hat, erősítve szociális érzékenységedet, valamint segíti tevékenységedet céljaid elérésében. A csütörtök délután beköszönő Telihold a Vízöntő-Oroszlán tengelyében az energiáidat mutatja, kérdezi, hogyan tudsz kiteljesedni úgy, hogy előtte szűk környezetedet teszed rendbe. 23-án a Bak jegyébe lépő Vénusz a hivatásodat hozza fókuszba, amelyet csak szeretve realizálhatsz. Szombaton a direktté váló Uránusz szabadabban teszi a dolgát a Bika területén, ahol a szellemiség mellett a fizikai környezet harmonizálása is fontos.

A Hold képisége kettősséget mutat (2 torony, 2 kutya), ahol a két kutya jelzi a bennünk lévő állati erők feletti hatalmat. A Hold "égi nagyarkánum", ami annyit jelent, hogy már nem az anyagi szint, és nem a benned dúló érzelmek foglalkoztatnak, ezek a perifériádra kerültek. 9-es számmisztikája nem értelmezhető többé földi szinten. Az égi 9-es az égben teremt, mintha a cél maga lenne a teremtés, itt már nem az akarat, hanem csak a megértés kell. A Hold másik számmisztikája a 2-es. Az irodalomban a Hold a 2-eseket uralja, de tudjuk jól, hogy igazában a számok uralják a bolygókat, hiszen a számok Isten nyelve. Az égi 2-es már nem tesz duálissá (kettőssé, kétessé), már nem ragaszt össze és nem tép ketté.

A Hold jelen esetben pozitív arcát láttatja, nem is tehetne mást, mert a keresztező Végítélet nem engedi. A Hold behozza életedbe a csendet, az éjszaka nyugalmát, a két lehetőség közötti választás képességét, amely most az optimális irányba lendít téged. Fontos a természetben tartózkodás, lelked állandó töltése, az életedhez való rugalmas viszonyulás. A lapon a Hold mögött a Nap is látszik. A Hold uralja a vizeket, a Nappal együtt a tengert megszívva létrehozzák az apály-dagály jelenségét, benned pedig a lüktetést, azt a változást, amellyel saját életedet is állandó mozgásban tarthatod.

A Végítélet egy "megérkezett nagyarkánum", amely minőség világunkban nehezen értelmezhető, az elme számára megfoghatatlan. Az "ítélet" szó értelmezése kettős, általában mindig a negatív megközelítés az elsődleges, mert a félelem generálása az irányíthatóság eszköze. Lehet elítélni, megítélni, de óva intek mindenkit ettől, hiszen nem ismersz senkit sem belülről, fogalmad sincs arról, hogy ki ő, mennyire fejlett, hol tart az útján. Az ítélkezés a te elakadásodat jelzi, ugyanis kifele figyelsz, nem vagy a középpontodban, így esélyed sincs a haladásra. Mások megítélése csak eszköz az önfényezésre, egyúttal elárulod fejletlenségedet, mert megítélni csak önmagadat tudnád, de csak akkor, ha már elérted mások megértésének szintjét. A Végítélet lapjánál változtatásra nincs lehetőség, minden megy az elindított teremtés útján. Örülj annak, hogy képes voltál cselekvést indítani egy múltbéli pillanatban az akkori legjobb tudásod szerint. Aki mer, az nyer, minden eredmény a javadat szolgálja, hatalmas tanítás van a végkifejletben.

A Hold legfontosabb tanítása a hétköznapokban a megbocsájtás, sőt ezen felül a másik hibáinak elfogadása és megértése. A Végítélet emelkedettsége gondoskodik arról, hogy a Hold állandóan fejlődjön.
Vissza a bloghoz