A hét tarot lapja a kardok 10, 2024. július 22-28.

A hét tarot lapja a kardok 10, 2024. július 22-28.

Keresztezö lap az érmék IX



Igazán csak lapok vannak polaritás (jó - rossz, pozitív- negatív) nélkül. Napi működésedhez szükség van tanulható tudásra és intuícióra (sugallatra, megérzésre, egyszóval szívcentrikus, lelki működésre). Együttes használatuk hozza meg azt a kívánt "szintet", amire mindig is vágytál. Tudás nélkül csak tapogatózni lehet, szív nélkül meg csak az elme játszadozik veled egy anyagi, lassan robotokkal teli világban. Egy tervet megalkothatsz racionálisan, értékorientáltan, de hidd el, nem lesz benne köszönet, ha nem veszel figyelembe alapvető tényezőket. Ilyen a "van kedvem csinálni", "egy év múlva is fogom szeretni munkaként", "kielégíti szívem, lelkem", "túl sok energiát kell napi szinten befektetnem", "meddig bírom a hajtást" stb.?

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai, asztrozófiai nézőpont
Július 22. a hét első napja azért érdekes, mert több fényszög válik fontossá, és a Nap 9 óra körül átlép az Oroszlán jegyébe, amely uralmi pozíciója. Jellemzője a sugárzó életerő és önbizalom, amikor tevékenységeinket, vállalkozásunkat érdemes aktívan működtetni. Az átlépést megelőzően pontosodik a Nap-Neptunusz trigon (120 fok), amely tiszta tudatodat spirituális irányba mozdítja, de biztosan késztetést is érzel a lelki hatások figyelembe vételére. A Mars-Plútó trigon hatására cselekedeted mindig nagy változtatásra irányul. 26-án a Merkúr vált jegyet és egyik kedvenc helyére a Szűzbe lép, ahol tudásod maximumát nyújthatod.

Tarot nézőpont
A kardok 10-est hiába tekintik "halál" lapnak, az én olvasatomban köze sincs hozzá. Persze lehet elakadni, megállni, búsulni, feladni, de a lényeg a "hogyan oldom meg ezt a helyzetet" kérdésre adott válasz.

A kardok 10-es számmisztikája az egységet, a sorsot és a teremtést szimbolizálja. Itt egy teremtésed okozta elakadásról van szó, amely azt kéri tőled, hogy értékeld át az eddigi tudásod. Amúgy a nulla mindig dimenziót emel, nagyon valószínű, hogy nem a látszólagosság szintjén leled meg válaszaidat és a megoldást. Minden megtorpanás látszólagos, mert csak anyagi testben és csak a fizikai dimenzióban történhet meg. A lélek és a szellem köszöni, jól van, de rájuk van szükség ahhoz, hogy átértékeld tetteidet. A tudásod kevés volt, de az is lehet, hogy szemléletet kéne váltanod.

Fontos a képen látható kardok helyzete, legfőbbképpen a 8-diké, amelynek számmisztikája a szeretet magas, töltésmentes állapota. Vagyis a szeretetet nem a megfelelő szinten használtad, vagy számításba sem vetted. Jelképesen ez a kard megy át a szíveden, és ez van a legmélyebbre szúrva. Természetesen a földhöz szögelés csak jelképes, hiszen energetikánk örök.

Az érmék 9-es bőséget ígérő keresztezése biztosan megoldó-képletként szolgál a kardok 10-es számára. Jupiter megfeleltetése ígéri a bőséget, Vénusz párhuzama pedig a szeretet jelenlétét minden pillanatban. A 9-es 6 és 3 érmére való bontása azt jelenti, hogy a három szellemi számmal van dolgod. Az érmék 9-est sokszor kíséri szerencse, bevillannak megoldások csak úgy a "semmiből", persze nem a semmiből, hanem azért, mert már megérdemli.

A két lap sok lehetőséget mutat, de vegyük csak a két végletet. A keresztező pikk-pakk lábra állít téged, megrázod magad és továbbindulsz, mintha semmi sem történt volna. A másik lehetőség, hogy szenvedteted magad még egy kicsit, az sem baj, ha sajnálnak, simogatnak, de az érmék 9-es energiái mindenképpen felülkerekednek, és visszahelyeznek az utadra. A külőnbség igazából csak a megvalósulás idejében, a késésben nyilvánul meg.
Vissza a bloghoz