A hét tarot lapja a kardok 6, 2023. november 27. - december 3.

A hét tarot lapja a kardok 6, 2023. november 27. - december 3.

Keresztező lap a kardok X

2023. november 27. - december 3.

A képzeteiddel vigyázz, mert nem mindig tükrözik a "valóságot", főleg nem az anyagi hadszíntéren. A megbántottak, megsértettek, kicsináltak képzete sokszor csak hárítás, persze jó sokáig dagonyázhatsz benne haladás nélkül. Igazán ezek csak arra valók, hogy elégeld meg áldozati szerepedet, állj a sarkadra.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Nyilasban, mint 9. jegyben járva a 9. ház témái kapcsolnak be, mert a kardok 6-os asztrológiai megfeleltetései között a 9. ház is szerepel. Hétvégén a 2. dekád (Kos analógia) a Mars energiáival fűszerezi a hetet, amely jelenleg a Nyilasban jár. A Merkúr december 1-én kora délután jegyet vált, belép a Bakba, ahol fókuszába az a szellemi tudás kerül, amellyel már lehet próbálkozni többek között a sorsuralással, a hivatás és egzisztencia témáival. Vasárnap, december 3-án a Vénusz-Plútó kvadrát (90 fok) arra figyelmeztet, hogy érdemes az átalakításra törekvő, jobbító energiáidat (Plútó a Bakban) az örömre, hasznosságra és az egyensúlyra figyelve (Vénusz a Mérlegben) használnod. Szombaton a Merkúr-Szaturnusz szextil (60 fok) arra kér, hogy tudásod maximumát használva (Merkúr a Bakban) igyekezz rendet tenni belső, szuverén világodban (Szaturnusz a Halakban).

A kardok 6-os Merkúr párhuzama most a jegyváltás miatt két részre bontható. Csütörtökig jobban foglalkoztatnak a jövőt fürkésző energiák, amelyekhez a kardok 6-os képisége viszont a múltba hajózást mutatja. A múlt ismerete és tapasztalatai nélkül nincs jövő, mert ha nem tanulsz meg valamit, mindig belekerülsz ugyanabba a szituációba, élethelyzetbe egészen addig, amíg meg nem érted. Hétvégén már a Bakban könnyebb megérteni helyzetedet, a tanulságokat, itt már a rendbetétel válik fontossá. A 6-os a Vénuszt uralja, ezért lehet az öröm és szépség nem csak érzet, hanem olyan tudatosság, amellyel hegyeket lehet megmozgatni már fejlett lélekként. A lap Mars megfeleltetése cselekvő, irányított energiákat mutat, amelyekkel időbeliség nélkül (múlt, jelen, jövő) bármerre el lehet mozdulni. A 6-os jelentése még a tudásvágy, de csak érzelmekkel együtt érdemes használni, hogy abba a célba érj, amelyre vágytál.

A kardok 10-es képiségével és Mars megfeleltetésével inkább ijesztgetni szoktak, nem biztatnak haladásra. Pedig valaminek a vége mindig új kezdetet jelent, és szerintem ez örömhír. Elmélkedjünk együtt, ha nem érzed jól magad, megfeneklettél, nem látod az út végét, már életben (mármint a földi létben) maradni sem akarsz mindenáron, akkor mit csinálsz? Szerintem a "normális" válasz: felállok, teszek magamért, próbálom megérteni mi, miért történt velem, és meglelem a tanulságot. Tudom, nehéz megérteni, hogy nem szórakozni, jól ellenni, semmit sem csinálni jöttél, hanem jó iskolásként fejlődni, amely a kellő hatékonyság miatt legtöbbször szenvedéssel jár.

A két lap együtt szellemi erőfeszítésre biztat, amelyhez megalapozott tudás kell. Cselekvőerő nélkül nem történik semmi, tehát kapd össze magad, a siránkozás, búslakodás csak akadályozó tényezők. Ha már úgy érzed, hogy a földhöz szögeztek, örülj, mert most jutottál el a tűréshatárod végéig, rázd meg magad, pattanj fel, irány a vizsga, vár a vakáció.
Vissza a bloghoz