A hét tarot lapja a kardok 7, 2023. október 30. - november 5.

A hét tarot lapja a kardok 7, 2023. október 30. - november 5.

Keresztező lap az Uralkodónő III

A múlt hét keresztezője most főlappá vált, az irányt ő mutatja, amely azt a képességet jelenti, amikor kilátunk már többé-kevésbé a fizikai alapszintből, sőt megsejtünk valamit a téridőn túli "hetedhét ország" meseszerű misztériumából. Fontossá válik a szellemi rálátás, a képesség arra, hogy más személyiségébe helyezkedve szemléljük önmagunkat, a másik szűrőjén keresztül. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. A tükörbe nézős gyakorlatokkal egész jól fejleszthető, mert a tükörben önmagunkat látjuk, de úgy érezzük, hogy mást szemlélünk.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Skorpió első és második dekádjában járunk tanulva a jegy tartalmait. A Marson és a Plútón kívül számolni kell a Jupiter és Neptunusz hatásaival is. Fontos lesz a megérezve cselekvés (Mars), a gyökeres változtatás a lebontás és újraépítés segítségével (Plútó), a hit és a megbocsájtás (Jupiter), az egység és a mély lélek területe (Neptunusz). Csütörtökön (2-án) az esti órákban a Vénusz-Neptunusz szembenállás a Szűz-Halak tengelyt érinti, ahol a Szűzben álló Vénusz (a keresztező Főpapnő megfeleltetése) igyekszik szerethető közeget teremteni a mindennapok porondján, a Neptunusz e belső értékekkel foglalatoskodik, de az oppozíció egyesíti erejüket, közösen használhatják a tengely mindkét oldalát. Fontos még, hogy az eddig hátráló, majd stacioner (álló) Szaturnusz direktbe vált a Halak elején, újra visszazökkenve a hétköznapi, megszokott kerékvágásba, kérve tőled a lelki tartalmaidra való nagyobb rálátást, és foglalkozást.

A kardok 7-es ebben az égi díszletben kénytelen foglalkozni önmagával, titkaival, meg kell találni a megoldásokat lelki, valamint spirituális tartalmaidra főleg a szívből való elengedés működtetésére. Az elengedés is megér egy misét, nem tartozik a kellemes és kedvenc napi rutin közé. Most újra bontsuk föl a 7 kardot a kép kapcsán, amely 2-3-2. Az első két kard keresztezése kétséget vagy kettősséget mutat (ez normális duális világunkban), a következő 3 kard megértő, harmonikus szellemiségre utal, a fölbe szúrt két kard már "a kettőt eggyé tenni", vagyis egységbe jutni kérdéskört hangsúlyozza. Ha a 7-est, mint szellemi értékekre mutató minőséget megérted, akkor megérzed a 2-3-2 iránymutatását, hogy megugorni valamit, csak kétségeidet megoldva, szíveddel ráérezve, egységre törekedve lehet.

Az Uralkodónő keresztezése a bőséget jelenti (előtte búzatábla), persze tőled függ, mennyit és mit képzelsz róla. Földi nagyarkánumként, Vénusz megfeleltetéssel elvárja a kreatív, óvó, megerősítő hozzáállást tőled. Egyformán beszél a nőről, az anyáról, nemiségtől függetlenül mindenkiről, aki mellett biztonságban érezheted magad. Az alak kezében lévő jogar (királyi, koronázási szimbólum) az igazságra (jogszolgáltatás is), teljességre irányítja a figyelmet. A fehér alapon rózsás ruha a szeretet magas (nem fizikai, birtokló értelmű) szintjét mutatja, amikor a szeretet már nem az érzelmekről szól. Ehhez "fel kell kötni a gatyát", ez már a sokat tapasztaló, mindent megértő, elfogadó ember sajátja. Visszaugorva a Földre, az Uralkodónő a termékenység szimbóluma, anyai örömöket is jelenthet. Érdemes merengeni azon, hogy milyen az anyáról alkotott képed, motivált vagy-e, hogy állsz a gazdagság témaköréhez, mersz-e ösztönösen, szívből dönteni? Én a Bika párhuzamát is használom a lapnál, ha földi tartalmakról vagy művészi kreativitásról van szó.

A két lap a 7-es és a 3-as minőségét hordozva, egymásnak reciprokaként (a 7-es a könnyű érthetőség kedvéért alapszintre butítva szellemi-anyagi, a 3-as anyagi-szellemi szám - ezért reciprokok) szellemi megoldásokat mutatnak, amelyek a fizikai szinten megjelenve szerethetővé, életed építőköveivé válhatnak.
Vissza a bloghoz