A hét tarot lapja az Akasztott ember XII, 2023. október 2-8.

A hét tarot lapja az Akasztott ember XII, 2023. október 2-8.

Keresztező lap a botok lovagja

Az elakadás valóban elakadás? Vannak helyzetek, mikor jogosan érezzük azt, hogy valamit nincs erőnk megugrani, elfáradtunk, de lehet, csak félünk szembesülni egy helyzettel vagy egyszerűen lusták vagyunk, nincs kedvünk. Megoldások tárháza áll a rendelkezésünkre, igyekezzünk legalább annyit felderíteni, hogy mi az adott helyzetben a "jó lépés" vagy lépjünk-e egyáltalán.

Mi várható a héten?

Az égboltot figyelve azt tapasztalhatjuk, hogy az 5 sorsbolygó (Jupitertől a Plútóig) hátrál (retrográd), van bőven feladatunk, amelyeket most magas szinten lehetne megoldani, természetesen kinek-kinek a maga helyén egyéni fejlettségtől, sorsfeladattól függően. Az ijesztgetés a hátrálónak látszó bolygókkal nem visz előrébb, ha félsz, tényleg elakadás lesz a vége. Mindenkit arra buzdítok igyekezzen foglalkozni adott élethelyzetével, "sürgető feladataival", hisz az égi energiák magas szintű megoldást ígérnek (ha elhiszed és élsz velük).

Az Akasztott ember égi lapja a megoldásokhoz igyekszik neked segítséget nyújtani. Ez egy tervezési fázis, amikor a passzivitás a fontos. Időt kapsz ahhoz, hogy legalább tervben legyen meg az az útvonal, amelyen járhatsz a pihenő időszak lejárta után. A 3-as számmisztikája harmonikus, feszültségmentes tervet szeretne veled készíttetni, olyat, amelyet érdemes követned. A 3-6-9 egy szellemi útvonal, a 3-as szeretné, ha végigjárnád egészen a 9-esig, a teremtésed megvalósulásáig. A lappal tényleg érdemes félrehúzódni, töltekezni, ha energiáid nincsenek a toppon. Hagyományos asztrológiai megfeleltetése a Nap, mintha a 12-es házban állna, amely a rálátást egy bezárt helyzetben (akasztott) igyekszik megvalósítani. A Halak jegye (analóg a 12. házzal) a mélylélek megértése, vagy félreértése. Én szeretem a Neptunusz megfeleltetést, amikor erőinket a kedvező kimenetelre fókuszáljuk az érzelmek bevonásával. Az áldozatok meghozatala fontos, de túlzásba esve életellenes.

A botok lovagja az eleven tűz, amikor összekaptuk magunkat, van erőnk bármihez. Párhuzama a Mars a Kos jegyében, amellyel lehet kezdeményezni, elindulni és jó gyorsan haladni, de ha lehet, ne legyél türelmetlen, mert a túlzott gyorsaság újra megállásra kényszeríthet. Fontos tulajdonságok a lelkesültség, az önbizalom és a megoldókészség. Iránya a múlt, ezért igyekezz mielőbb rendet tenni eddig homokba rejtett tetteidben, és a szerzett sérülésekben. Az összes lovag új lehetőségeket kínál, hiszen ők a levegő elem tagjai (szellemiség).

A két lap harmóniát tükröz, hiszen az Akasztott ember lelassul, kitalál, megtervez, a botok lovagja ezt követően nagy kedvvel aktiválja önmagát, és teszi a dolgát. Fontos, hogy kevesebb energia is elég, ne ronts ajtóstól a házba!
Vissza a bloghoz