A hét tarot lapja a kardok apródja, 2023. szeptember 25. - október 1.

A hét tarot lapja a kardok apródja, 2023. szeptember 25. - október 1.

Keresztező lap a Főpapnő II

A "földi" szó jelenti az értéket, a bőséget, de ma már inkább negatív fogalomként az ellenzős, dobozolt, haszonleső, "köldöknéző" gondolkodást. A köldökcsakra energetikailag azt a birodalmat határozza meg, amit építettél, és ha sikerült elképzeléseid szerint berendezned, akkor "jól" érzed magad. A földit meg kell haladni, mert a mérhető, számolható, minősíthető dolgok csak pillanatnyilag jelentenek előnyt. "Ne gyűjtsetek magatoknak kincset a földön, ahol moly rágja... és ellopják a tolvajok! A mennyben gyűjtsetek kincset..."

Mi várható a héten?

A Mérleg első dekádjában a Vénusz teszi a dolgát. Csinosítgat, kellemessé teszi otthonát vagy harmonizálja kapcsolatát. Már pontosodik vasárnap, október 1-én a Neptunusz-Merkúr szembenállás, amelynél mindkét bolygó uralmi helyzetben van, Neptunusz a Halakban, Merkúr a Szűzben. Mindketten hozzák formájukat, a jobb megértésért a Merkúrral tanulhatsz, vizsgálhatsz bármit, a Neptunusz pedig inkább a belsőddel foglalkozik, tengelyben szeretne maradni, érzékenyen elmélyülni. Ezzel a belső-külső rendezéssel igen messzire eljuthatsz. 29-én Telihold lesz a Mérleg-Kos tengelyen, ahol a kapcsolataid kerülnek előtérbe, a megtartás, fejlesztés, javítás okán. A Nap a Mérlegben erőit a környezetre irányítja, az egyre élhetőbb élettér elérése a cél, a Hold a Kosban impulzívabbá tesz, minden elindulás kardinális kérdésévé a "szeretném-e tenni" válik. A Telihold mindig energiatöbbletet ad, vezesd le ezeket bármilyen tevékenységgel, ha így teszel könnyű a feszültségeket levezetni.

A kardok apródjának megfeleltetése a Marson kívül a Merkúr, a Főpapnőé a Hold, ... megint a fránya véletlenek. A kardok sorozat levegőelem megfeleltetése szellemi irányultságot mutat, viszont az apródoknak általában nehéz hosszú távú aktivitással üzemelni. Az irodalom kettős értelmezése nehézzé teszi a megértést. Általános vélemény, hogy ahol a kardok apródja megjelenik, ott mindig generálódik feszültség, amely általában negatív módon oldódik meg. Véleményem szerint, mivel a passzivitás a szellemiségre irányul, nem kell tartani bonyodalmaktól, mert az energiákat mozgással, fizikai munkával egyszerűen le lehet vezetni. Igazán akkor működsz jól ezzel a lappal, ha nehéz szituációkban nem billensz ki, elfogadod a történteket, és nem vagdalkozol fölöslegesen. A visszanéző apród arra kér, hogy ne foglalkozz sokat a múlttal, csak a megértés idejéig.

A keresztező Főpapnő egy másik szint, olyan földi 2-es, amelyik már eggyé tette a kétséget, érti és nem billen ki semmilyen földre vetített szituációban. Stabilan ül a két oszlop, a téridőnkbe "lecsorgó" jobbos és balos energiák között, nem csábul el. Nyakában az egyenlő szárú kereszt lehetőségeket mutat neked, bármerre indulhatsz, de legyél képes kezedben tartani a "gyeplőt", te irányíts ne más. A Főpapnő asztrológiai párhuzama a Hold, amely a beleérzés képességét adja minden esetben. Az ismeretlentől ne félj, lelki mélységgel, intuícióval még a tudattalan tartalmait is megsejtheted. A nőiség, az anyaság, az anima ereje túllendít nehéz helyzeteken, nem beszélve a Főpapnő mélyen rejtőző gyógyító erejéről.

A két lap együtt bőven elég ahhoz, hogy jól teljesíts, érezd azt a bizonyosságot, hogy bármit meg tudsz haladni, ha kordában tartod erőidet, és mered használni a Főpapnő titkokat feltáró energiáit!
Vissza a bloghoz