A hét tarot lapja a kardok királya, 2024. június 10-16.

A hét tarot lapja a kardok királya, 2024. június 10-16.

Keresztező lap a kardok II


2024. június 10-16.

Az Ikrek kettős jegye visszamutat az egységbe. Ezalatt azt értem, hogy se nem nőies, se nem férfias. (A férfias-nőies minősítés erőltetett, és a hasonló jelentésű befogadó-áradó megnevezés sem jobb, hiszen lelkületről, energiákról beszélünk.) Az Ikrek 3. dekádjában a Merkúr hatása továbbra is érezhető, és a 3. dekád (Vízöntő) Uránusz megfeleltetése sem lágyít rajta. A 3. dekanátus, egy jegy 30 napjából az utolsó 10-11 nap. Most lehet elmélkedni, mindkét lap tisztán hozza a levegő elem jellegzetességeit, erre az időszakra nem a fejtörés lesz jellemző, de felhívom a figyelmedet arra, hogy a keresztező kardok 2-es elakadhat. A tarot nem jóslás, kimeneteli lehetőségeket vizsgálunk, persze félelemkeltés nélkül, szigorúan intuíció alapján. Asztrológusként figyelembe veszem az érintett állatövi jegyek hatását, amely sokszor teljesen megváltoztathatja a húzott lap jelentését. A heti lapok általános irányelveket mutatnak, persze csak akkor, ha hiszel bennük.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai nézőpont
A Merkúr hétfőn délelőtt az Ikrek jegyébe lép, ahol a legjobb formáját hozza. A Nap (szellemiség, mentális energiák), a Vénusz (érzéki reakciók és kommunikáció) és a Jupiter (tanulni vágyás, önbizalom) a héten az Ikrekben halad. 12-én a Merkúr-Szaturnusz kvadrátnál a kifejező készség fegyelmezett, tudod miről, mennyi ideig, milyen mélységben kell beszélned. A Szaturnusz a Halakban áll, ahonnan energiáival igyekszik téged nehéz helyzeteken átsegíteni. A Nap-Merkúr együttállás viszonylag sűrűn fordul elő, persze az Ikrekben csak egyszer évente. (Én nem használom a Nap elégető szerepét együttállásnál, ugyanis a horoszkópelemzésnél sokszor a fordítottjával, erőteljesebb képességekkel találkozom! A saját képletemben a Naptól elégett Jupiter igen jól hozza energiáit!) Ez a konjunkció rátermett, tudatosan felépített kommunikációt eredményez.

Tarot nézet
A kardok király levegős energiáját jól érezzük, mert határozottsága keménnyé (fém elem, a levegő elem egyik változata) teszi. A felfelé mutató kard égi hatásokat mutat, amikor már fejlett szellemiségedet használod a téridős, a sokszor sablonok mentén működő elme helyett. A kard baloldali elhelyezkedése a múlt tanulságaira hívja fel a figyelmedet. Érdemes belefogni bármibe, amit eddig nem oldottál meg vagy esetleg már rég elfelejtettél. Továbbra is fontos a figyelem, e nélkül elszalaszthatsz kínálkozó lehetőségeket. Bízz az erődben, az elméd erejében, a mostani időszak kiváló alkalom tisztázásokra, rendbetételekre, akár extra megoldásokra.

Az érzelmek csak fuvallatként lesznek jelen, e téren sokra ne számíts. Ezt az érzékenységet a keresztező kardok 2-es Hold megfeleltetése, valamint a 2-es számmisztikájának befogadó energiái okozzák. Természetesen sem a lapok sem az égbolt (bolygók, jegyek, házak) nem predesztinál senkit, de érdemes a lapon látható alakot alaposan megvizsgálni. Egy mozdulatlan, elakadt embert látunk (nem meditál! - bár hallottam már ezt a megfejtést), aki keresztezi karját pont a szív előtt, vagyis nem a szívével, hanem az elméjével szeretne segíteni magán. Mind a Hold, mind a 2-es érzelmi vizsgálódást kér, most nem az okos megoldásokat helyezd előtérbe! A jobb oldalon látható Hold a jövővel kapcsolatban szeretne döntést hozni. Ez egy növekedő Hold, tudd, bármit érzel, az a megvalósulás felé igyekszik, legyen az félelem a kudarctól vagy bizonyosság a sikerben. Tehát érdemes azt érezni, nagyítani amire vágysz, ne a félelmet told, mert akkor az fog növekedni.

Mindkét lap az Ikrek megfeleltetése, dönts jól, légy határozott!
Vissza a bloghoz