A hét tarot lapja a kardok királynője, 2024. június 17-23.

A hét tarot lapja a kardok királynője, 2024. június 17-23.

Keresztező lap a Végítélet XXAz égbolt megfigyelése több ezer éve folyik, a tapasztalatok rendszerezése azt mutatja, hogy a hatások nem véletlenszerűek, feltérképezhetőek, ezért alakulhatott ki az összes asztrológia, az asztrozófia és a karmaasztrológia hivatalosan nem elismert "tudománya". Az univerzum sokat mesél nekünk, a jegyek főleg a tulajdonságokat mutatják, a házak az életterületekre irányítják figyelmedet. A bolygók helyzete azért fontos, mert az igazi energiaáramlást ők biztosítják, közvetítenek ég és Föld között. Ezek az energiák mindenkinek rendelkezésre állnak, te döntöd el, használod-e tudatosan vagy tudatlanul hagyod hatni.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?Asztrológiai nézőpont
17-én, hétfőn a Vénusz-Neptunusz kvadráttal (érzékenyít, mágiát gyakorol, művészi érzéket hoz, idealizál) kezdünk, a Merkúr-Neptunusz kvadráttal (tudatosan nyit a spirituális energiák felé) folytatjuk, és 14 óra körül a Merkúr-Vénusz együttállással (kapcsolatteremtés tudati feltérképezése) zárjuk. A Neptunusz a Halakban, uralmi területén halad, majd június végén, a Halak 29 fok 56 percénél visszafordul, egészen december 8-ig hátrál, vagyis egész évben, uralomban maradva hozza jó formáját. A Nap 20-án, késő este jegyet vált és a Rákba lép, amely számára - a dignitást tekintve (bolygók méltósága) - semleges területnek minősül.

Tarot nézőpont
A tarot lapokat mindig fejlett szinten tárgyalom, a közepes és alacsony szintet nem veszem figyelemben, mert akik arra kíváncsiak nem engem olvasnak. A kardok királynőjének megfeleltetése a Nap vagy a Merkúr a levegős Vízöntőben. A hét elején a Nap az Ikrekben halad, amely a Merkúr uralmi területe, itt a királynő okossága teljében tud működni. A Nap csütörtöktől a Rákba lép, ahol már az érzelmeké a főszerep, amely a víz elem kardinális területe. A négy királynő különböző elemiségű, de mindannyian jól érzik a víz elemet, az érzékenyedés, érzelmi rálátás nem okoz nekik nehézséget. A kardok királynője a jövőt fürkészi, persze csak pillanatokig, mert a célt tudja, ő csak az állandó, napi hozzáállást igyekszik szinten tartani. Minden nap összegez, hálával kezd reggel, hálával zár este. Vízöntő párhuzama függetlenné teszi, saját útját járja, nem hódol be senkinek. Szabad szelleme "jól látóvá", okossá teszi, igyekszik kilengések nélkül megoldani feladatait.

A Végítélet nagyarkánuma a 2-es számmisztikájának ténylegesen semleges, megérkezett szintje, amikor nem vágy és érzelmi kilengés minősít téged, hanem a nyugalom, a bizonyosság, a mindenség tudomásul vétele, végtelensége és elfogadása. A megérkezett szó nehezen magyarázható az anyagi világban járatos elmének, a materializálódott lélekszilánkok sem jutnak át a "mindenség" szűrőjén. Itt a megértéshez lejjebb kell menni, hogy hozzáférhetőek legyenek a lap jelentései a világi szinten is. A képen a (megváltás), feltámadás mozzanatai látszanak, amikor mindenki megérti, miért járja a földi iskolát, kaphat-e bizonyítványt, mehet-e a végső vizsgára. Földi értelmezésben olyan mintha megkönnyebbülnél, felszabadulnál a szorítások alól. Természetesen a feltámadást nem testben kell elképzelni, hiszen a reinkarnálódás mindig más testben történik. A romolhatatlan test csak tisztaságot jelöl, a továbbéléshez nincs rá szükség.

A héten egy fejlett udvari lap és a tarot második legmagasabb nagyarkánuma segít téged, hogy lépést tarthass velük, fel kell kötnöd a gatyádat. Általuk juthatsz segítséghez, válthatsz, változtathatsz, óriás léptekkel haladhatsz. Legyen így!
Vissza a bloghoz