A hét tarot lapja a kelyhek 4, 2024. május 27. - június 2.

A hét tarot lapja a kelyhek 4, 2024. május 27. - június 2.

Keresztező lap a kelyhek 6



A két kelyhek elemiségű és befogadó számmisztikájú kisarkánum olyan hetet ígér, ahol az érzelmekkel biztosan dolgod lesz, elakadni csak akkor nem fogsz, ha lazulsz, nem görcsölsz, hagyod, hogy átjárjanak a téged megérintő energiák. Ne fond keresztbe a karod, ne keresztezd a lábad, mert ezek olyan hárító pozíciók, amelyekből nehezebb a kijutás. Van egy mondásunk: hagyd magad, előbb szabadulsz! Vagyis figyeld a téged érő, benned keletkező érzelmeket, értsd meg, dolgozd fel, vond le a tanulságot és tedd a dolgod!

Mivel érdemes foglalkozni a héten?



Asztrológiai, asztrozófiai nézőpont
Hétvégére (vasárnap délután) már orbiszon belülre kerül a Hold-Mars együttállás, amely erős vágyakról és azok mindenáron való megvalósításáról szólnak, de az érzéseidet az dönti el, mennyire vagy elégedett, vagy éppen elégedetlen magaddal. Ez a fényszög azért is érdekes, mert a kelyhek 4-es egyik párhuzama a Mars, a kelyhek 6-osé pedig a Hold. A Mars a héten a Kos jegyében tartózkodik, ahol igencsak jól érzi magát, ezért emeli a kelyhek 4-es hangulatát, és vele együtt a tiédet is. A Merkúr-Szaturnusz kvadrát koncentrálttá, fegyelmezetté és gyakorlatiassá tesz téged. Csütörtökön a Nap-Hold kvadrát (90 fok, fogyó Hold) arra kér, hogy fektess több energiát az egyensúlyod megtartására, érzeteidet told harmonikus irányba. Május 31-én a Merkúr-Uránusz konjunkció (együttállás) jó alkalom arra, hogy meglásd kínálkozó, új lehetőségeidet.

Tarot, számmisztikai nézőpont
A kelyhek 4-es minden igyekezetét a központban maradásra fordítja, miközben változtat, kitalál, szervez. Az érzéseket mindig használja, de nem távolodik el a valóságtól, mondhatom úgy is, hogy a földön marad, nem száll el. A központban maradáshoz erő, ügyesség és az állandó jelenben maradás szükségeltetik. Koncentrálnod kell magadra főleg akkor, amikor a kibillenés szele megérint. Ilyenkor lehet jól használni a heti Merkúr-Uránusz együttállás mindenre rálátó, fontos összefüggéseket felismerő hatásait. Ha párkapcsolati szintet mutat a lap, akkor érdemes több lehetőséget megvizsgálni, amelyek felszámolást vagy elköteleződést is jelenthetnek.

A 4-es számmisztikája a változtatások elkezdését sürgeti, természetesen úgy, hogy az érzéseidre koncentrálva teremtsd meg a számodra legkedvezőbb helyzetet, ahol biztosított a lelkeddel együttrezgő teremtés. A kelyhek 4-es önfegyelemről, harmóniáról (3 kehely alul) és teremtésről (1 kehely középen) beszél. Megfeleltetése a Mars, amely bolygó energiákat mozgósít benned a mielőbbi cselekvéshez. Rák párhuzama megérinti a lelkedet, kihagyhatatlanná válik a mindennapi érzelem, képes leszel hozott tartalmaidat használni (a Rák kardinális jegy), vinni magad egyre magasabbra, hisz az alak mögött lévő fa szimbolikája az "égig" emelhet.

A kelyhek 6-os energiái nélkülözhetetlenek a fejlődésedben, hiszen újraéleszthetik a múltban már jól bevált, sikerhez vezető hatásokat. Persze az sem baj, ha megszépítetted a múltat, mert akkor már biztosan nincsenek negatív töltések benned. A lapon látható gyerekek utalhatnak a benned élő "belső gyermekre", amelynek tisztán tartása megkímél a mindennapokban, hagy tapasztalni és enged rácsodálkozni. Ha sikerül lélekben ártatlannak maradnod, akkor segítségedre lesz a kelyhek 6-os asztrológiai párhuzama a Hold, amely segíti a mély érzelmekre való rálátást, valamint növeli képzelőerődet. A 6-osok a Vénuszt uralják, így a szeretet állandó jelenlétére is számíthatsz a héten, természetesen ennek milyensége és nagysága tőled függ.

A 4-es és 6-os energetika értékeid felfedezését kéri tőled úgy, hogy állandóan figyeld magad, valamint a környezetedet, és igyekezz rájönni arra, hogy miket kéne még megtanulnod a hatékonyabb fejlődéshez, esetleg miket kéne elengedni, megváltoztatni.
Vissza a bloghoz