A hét tarot lapja a kelyhek ásza, 2024. január 8-14.

A hét tarot lapja a kelyhek ásza, 2024. január 8-14.

Keresztező lap az érmék V

Érezhetően nyílik az olló, vannak, akik a maguk lábára állva, olykor másoktól, rendszertől függetlenül igyekeznek létezni (nem könnyű, de lehetséges), és vannak, akik megelégszenek a sablonokkal, a "jól akarok élni" szlogenje lengi be életüket (ez sem könnyű, csak annak tűnik). A lényeg az, hogy legyél önazonos, érezd meg mi a sorsfeladatod (ez a legnehezebb), szeretettel csináld, amit szeretnél! Emeld fel a fejed, még akkor is, ha semmilyen tekintetben sem rózsás a helyzeted (ez szinte lehetetlen), hidd el, csak magadat megerősítve, felvértezve, szövetségesekkel körülvéve (nem csak a családra gondolok) érdemes haladni az utadon (ilyen szinte már nincs is).

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Bak 2. és 3. dekádja felezi a hetet, a Vénusz és a Merkúr analógiák is szerephez jutnak. A Merkúr a Nyilasban jár, ahol poláris (nagyobb erőbedobást kér tőled), viszont vasárnap 4 óra előtt átlép a Bakba, itt vándornak minősítjük, aki mindig rendes ellátást kap, de szívünknek semleges. Csütörtökön a déli órákban beköszönő Újhold a Bak jegyében valósul meg, amely remek kezdet, hiszen a Nap és a Hold együttállva erőiket egyesítik, segítenek a tervezésben és a megújulásban. Az Újhold a Nyilas és Sas csillagképet érinti, amelyek a hit, tanulás témáit és a "szabadon szárnyalva fejlődést" favorizálják.

A kelyhek ásza a szeretet analógiája, amikor még a múltadat is képes vagy szőröstől-bőröstől elfogadni, és tanulságait fel tudod használni a jelenben is. A kelyhek ászának a Neptunusz megfeleltetését érdemes kiemelni, mert uralmi helyzetben van saját jegyében, a Halakban, ahol már hosszú ideje a lelked mély tartalmainak rendjére, valamint a metafizika jelentőségére hívja fel a figyelmedet. Természetesen kapcsolati rendezésekről és új kapcsolatok lehetőségéről is szól a Halak Neptunusz. Az ászok 1-es számmisztikája a teremtés időszaka, érdemes tudatosan megvizsgálni a téged átható emberi viszonyokat. Az 1-es a Napot uralja, így a kelyhek ászának Nap megfeleltetése a tiszta érzelmekről és teljességed megtalálásáról is szól.

A keresztező érmék 5-ös félelmetesnek tűnik, de rengeteg felvilágosítással szolgál. Például, ha hiányt szenvedsz, ne menekülj, kérj segítséget! Ha nem vagy kedvenc, akkor kezd el szeretni magadat és helyzetedet, hogy lelkileg megerősödve szerethetővé válj! Aki nem kér, az nem kap! A képen látható két alak (egy férfi és egy nő) azt szimbolizálja, hogy nemtől független a változtatás, de legalább juss el magadban félelmeid megértéséhez! Az 5-ös a szív dolgainak száma, csak akkor juthatsz koldusbotra, ha nem veszed figyelembe megérzéseidet, sejtéseidet, a racionalitás itt már nem elég.

Az 1-es 5-ös számmisztikája a tervektől igyekszik eljutni egy megfelelő minőségig, amit csak akkor érhetsz el, ha magabiztosan és szeretettel telten teszed a dolgodat.
Vissza a bloghoz