A hét tarot lapja a kelyhek lovagja, 2023. szeptember 11-17.

A hét tarot lapja a kelyhek lovagja, 2023. szeptember 11-17.

Keresztező lap a botok IX

Tűz-víz két végletnek tűnik, de nem ellentétei egymásnak, mert nem hasonló minőségek. Az almát sem tudod a körtével összehasonlítani, mert mások. Elemi minőségekként teljesen eltérőek, a tűz áradó, a víz befogadó. Persze az áradásnak semmi köze a férfihoz, ahogy a víz elemiségnek sincs köze a nőhöz. Ezek összemosása sztereotípiákhoz, félreértésekhez, hamis képzetekhez vezet. Egy nő, amikor főz, árad, egy férfi mikor meghallgatja a gyerekét, befogad, és még számtalan példát írhatnék. Ilyen összemosás még a lélek társítása a vízhez, a szellem hasonlítása a tűzhöz. A hét két lapjának elemisége a víz és a tűz, de ha a képiségeket nézzük, akkor láthatóan a tűz passzívnak tűnik a vízhez képest. A dobozolás, az ilyen vagy olyan kategorikus kijelentése torzulást, félreértést eredményez, így messzire kerülhetsz a valóságtól.

Mi várható a héten?

A Szűz 3. dekádjában a Merkúr és a Vénusz pengeti a húrokat. Mindkét lap asztrológiai párhuzama a Vénusz, amely belső bolygó (a Nap és a Föld között található). 17-én a Jupiterrel kerül kvadrátba (90 fokos fényszög). Kapcsolódásuk az Oroszlán és a Bika jegyét érinti. Érdemes tenned valamit magadért, energiákat fektetni törekvéseidbe, örömmel csinálni bármit, amire lehetőséged van. Mindkét terület fontos pillér, a most befektetett energiák sokszorosan fognak megtérülni. Az Oroszlán Vénusz szívből örömmel működik, ha sikerül energiáit megérezned, fontos alapokat tehetsz le, amelyekre lehet majd építkezni. Az Újhold pénteken a Szűz jegyében, pontosan a Szűz csillagkép elején lesz, amely segít a megértésben, rendszerezésben, rendrakásban. Igyekezz lelkedet és szellemedet egyfelé irányítani.

A kelyhek lovagja érzékenyít, asztrológiai megfeleltetése a Hold (a Vénusz mellett), amely az önmagaddal való törődés maximumát kéri tőled. Ideje befelé fordulnod, most sikerülhet megértened eddig homályban lévő tartalmaidat. Természetesen jelenthet az életedbe pottyanó szerelmet, lovagot, bárkit, aki fontos neked. Lehet szó szépérzékről, szerelemről, örömről, elégedettségről. Amire mindenképpen figyelned kell, ne hagyd magad elragadni, túlcsordulni, ne akarj mindenáron, ne rohanj, ne habzsolj, csak élvezd az időszakot, hiszen ez a Vénusz energiáinak magas szintje. A Hold a mélységeidet nyitja meg, érzelmi rálátással új megértésekhez juttat.

A botok 9-es egy tudatos lap, amely képes a belső tüzet megfékezni, figyelni és készenlétben állni. Nekem ez a lap azt sugallja, itt az idő felkészülni (a Vénusz megfeleltetés mellett ez a Szaturnusz üzenete), és képessé válni arra, hogy elindulhass bármelyik pillanatban, ha szükséges. Vénusz és Szaturnusz kikezdhetetlen párosa megingathatatlanná, kitartóvá tesz, segítségükkel, akkor sem adod föl, amikor már alig van remény. Ez a kártya olyan, mintha lenne benne egy átkapcsoló gomb, amikor tök mindegy, mi történik veled, körülötted, te már látod azt, hogy megéri végigcsinálni. Ezzel a szívóssággal messzire el tudsz jutni.
Vissza a bloghoz