A hét tarot lapja a kelyhek lovagja, 2024. február 19-25.

A hét tarot lapja a kelyhek lovagja, 2024. február 19-25.

Keresztező lap a Torony XVI

Az aktivitás az átlagnál felfokozottabb cselekvőerő és motorikus idegrendszeri működés. A mai emberek többsége, főleg a városiak már nem élnek a "természet lágy ölén", és sokkal jobban előnyben részesítik a modern kor találmányait, étrend-kiegészítőit, "gyógyszereit", arról nem is beszélve, hogy erősen roncsoló, mesterséges, elektromos kütyüi élhetetlen, stresszes, betegítő környezetet teremtenek számukra. A csend mára kuriózummá vált, az éltető levegő és víz pedig szennyezetté. Nincs kellő energia-visszatöltés, ne csodálkozzunk azon, hogy estére elfáradunk, lemerülünk. A lovagok aktív lapok, ezt a bevezetőt a kelyhek lovag ihlette, aki aktív, teszi a dolgát szeretettel (kelyhek) a maga tempójában, sosem merül le és nem sopánkodik.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A héten a Nap a Halak jegyébe lép, amelynek uralkodó Neptunusza éppen a Halakban tartózkodik, és már egész évben itt is marad. A Hold fényszög-kapcsolatairól ritkán írok, de most 22-én a Hold-Vénusz reggeli együttállását (konjunkció) a főlap kapcsán megemlítem, ugyanis a kelyhek lovag bolygó-megfeleltetése a Hold és a Vénusz. Vagyis a lovag legjobb formáját hozhatja, amelyek a békesség, gondtalanság, érzelmi vezéreltség. A Vízöntőben járó Vénusz erőben van, kibújik az elvárások skatulyáiból, az átlagnál aktívabban éli mindennapjait. 24-én a déli órákban lesz Telihold (Nap-Hold szembenállás, 180 fok) a Halak-Szűz tengelyen. Telihold idején érzékenyebbek a reakciók, most a tisztánlátás, a szorgalom és a feladatmegoldás válik fontossá, hiszen a Hold a Szűz jegyében jár.

A kelyhek lovagja híres túlfűtöttségéről, fehér lova tiszta jellemét mutatja. Lelki aktivitása, állandó mosolya átsegít téged minden nehéznek tűnő helyzeten. Minden lovag levegő elemű is, így könnyen megoldhatod eddig elhanyagolt törekvéseidet, örömmel teheted a dolgod. A romantika a kelyhek lovagjának állandó kísérője, de azt is jelezheti, hogy itt az ideje az ideális pár megtalálásának. Eljöhet az a pillanat, amikor önmagad szeretete már nem kétséges, így képessé válsz mások szeretetére is, hiszen már magadon megtanultad. A kelyhek lovagjának megvan az a képessége, hogy a mindennapokban a segítő dolgokra figyel, így folyton javítja környezetét, és derűssé teszi önmagát. Nem az elme gondolkodását használja, hanem az élhető szívenergiákat.

Még mindig van hatása a Plútó-Mars együttállásnak, ez azért fontos, mert a Torony megfeleltetései között mindkét bolygó szerepel. A Torony változtató szerepkörét a Mars a cselekvőkedvvel, a Plútó pedig átalakító erejével segíti. A váratlanság mindig jellemző a Toronyra, érdemes vizsgálódni, melyik életterületeden fejtheti ki hatását. Az irodalom sokszor rombolásról beszél, ne adjunk ezeknek hitelt. A Plútó és a Mars a Vízöntő jegyében állnak, ahol könnyebben, lazábban lehet haladni. Elképzelhető az is, hogy észre sem veszed a történéseket, vagy nem tartod azokat fontosnak. Ez a hét egy jó időszak lehet arra, hogy újra gondold végig terveidet.

A lovagok valami új eljövetelét hirdetik, a Torony a kelyhek lovagja mellett még ha akarna sem tudna semmi különlegeset hozni. Szerintem párkapcsolati témákban érdemes változtatni. A Torony hitedet is próbára teszi, ha testünket a Toronnyal helyettesítjük (szimbólum szinten a torony lehet test), amely a kártyán láthatóan éppen összeomlik, mit gondolsz, mi történik valójában? Két válasz van, az egyik az, hogy az élet örök, a második pedig a meghalás materialista válasza.

Vissza a bloghoz