A hét tarot lapja a Kiegyenlítődés, 2023. szeptember 4-10.

A hét tarot lapja a Kiegyenlítődés, 2023. szeptember 4-10.

Keresztező lap az érmék V

Mindkét lap az 5-ös számmisztikáját követi más-más szinten. A Kiegyenlítődés nagy arkánuma a legmagasabb minőségű, égi 5-ös. Könnyű megérteni az 5-ös központi szerepét, hiszen a számjegyek (1-9) középső tagja (a nulla nem szám!). A 7 csakra közepe a 4. csakra, amely a szívcsakra, tehát már értjük, hogy az 5-ös szám az érzelmi középpontunk, a szívünkkel analóg. Az 5-ös a 8-asnak, mint a legmagasabb szeretet számnak az előképe, mert a szív törekvései a szeretetről szólnak, és nem összekeverendő az emberek által hitt szeretettel, amely túlcsorduló vágy és ragaszkodás, semmi köze az agapé (szeretlek, mert szeretlek) minőséghez.

Mi várható a héten?

A Szűz 2. dekádjában a Merkúr mellett a Szaturnusz jut szerephez. A Szaturnusz jelenleg a Halak jegyének elején retrográd (hátrál), de már nem megy vissza a Vízöntőbe, végig a Halak csillagkép múlt vízében fürdik. Felnyitja a szemedet arra, hogy ideje a rendezésnek, a belső lelki munkának, a múlt blokkjainak megértésének. A keresztező érmék 5-ös Szaturnusz megfeleltetése a belső értékek felderítésére bíztat, amelyet csak akkor találhatsz meg, ha félelmek nélkülivé válsz, majd haladsz tovább előre. Ne feledd, a nagy dolgokhoz nagyobb energiákat kell befektetned! Hétfőn a Vénusz direktbe vált az Oroszlán 13. fokán, a Rák csillagképben (a Rák alfa csillaga az Acubens az Oroszlán 13. fokán), ezért tudsz lelkesedni, és leválni mindenről (Acubens a Rák ollója), amely idejét múlt és a már nem táplál téged. Hétfőn viszont a Jupiter hátrálni kezd a Bikában, ahol sokat adhat neked kincsekből, szépségből, örömből, de itt is többlet energiákkal kell számolnod a megvalósításhoz.

A Kiegyenlítődés egyik megfeleltetése a Vénusz, amely már nem akar billegni. Ez a törekvés jól látható a két kehely tartalmát kiegyenlítő alakon, amellyel a harmónia magas szintje érhető el. Asztrológiai analógiája (a szerzőknél nem egységes) még a Nyilas jegye is, de itt a törekvés már a teremtésre, a jövőre és a pillanat élvezetére vonatkozik, amely élvezet egyben az úton járás, az állandó úton levés szeretete is. Fontos a mértéktartás, mindig tudd, mennyi az elég. Az alak szárnyai a helyváltoztatás képességét jelentik, így a 4-es szám változtatni akarásának analógiái is egyben. A 14-es számmisztikája a változás (4) megteremtése (1) az életedben.

Az érmék 5-ösön az 5 érme egy négyzetet és egy rajta álló háromszöget formáz, amely a stabilitás megteremtésének óhaja mellett felemelkedni is szeretne. A négyzet 4-ese szintén változtatni szeretne, de itt a megszokást a rutint kell meghaladnod. Szaturnusz párhuzama a külvilágban való eligazodást, a megfontolt haladást és szemlélődést kéri tőled, miközben a mély megértésre bíztat. 2-es házas megfeleltetése az értékek megértését sürgeti, nem jelenti a fölösleges felhalmozást. A lap negatívnak látszó képisége csak az értékek fogalmának félreértésénél, azok elvesztésének félelménél mutatkozhat meg.

Újra kellemes hét várható, foglalkozz magaddal, higgy magadban és merj átlépni anyagi határaidon!

Vissza a bloghoz