A hét tarot lapja a Szerencsekerék, 2024. május 20-26.

A hét tarot lapja a Szerencsekerék, 2024. május 20-26.

Keresztező lap az érmék királynőjeA sors jól hangzó meghatározottsága sokakban kelt félelmet. A spirituális tanítások beszélnek előre eldöntött életekről, de szólnak a szabad akaratról is. Keleten a karma jelent hasonlót, de ott az ok-okozat függésében vizsgálódnak, és a szabad döntés kevésbé fontos. Ezt a kérdést hagyjuk szabadon, mindenki alkalmazza úgy, ahogy neki jólesik. A főlap Szaturnusz uralma a héten mindenképpen megéri a vizsgálódást a sors és a karma kérdéseiben.

Mivel érdemes foglalkozni a héten?Asztrológiai nézőpont
Az Ikrek első dekádjában a Merkúré a karmesteri pálca, amely bolygó egész héten a Bikában halad. A Bikában álló Merkúr kommunikációja lényegre törő és alapos, persze szószátyárnak azért nem nevezném. 20-án még öt bolygó tartózkodik a Bika jegyében, a hét végére viszont már csak ketten maradnak. A Nap hétfőn kora délután lép az Ikrekbe, vagyis fizikai törekvései szellemire váltanak, intellektuálissá, sokszínűvé válnak. A Vénusz csütörtökön este hagyja el a Bika jegyét (uralmi területét), de az Ikrekben is erőben érzi magát, ahol fizikai szintű szeretete könnyedre és változatosra vált. Utoljára a Jupiter hagyja el a Bikát, az Ikrekben már sokkal több energia-befektetést vár tőled a szokásosnál. Ez a többlet lehet a tanulás, az önbizalom növelése és a hittel átitatott tanítás. Még mindig együttműködik a Nappal (továbbra is orbiszon belüli a Nap-Jupiter együttállás), amely miatt mindennél jobban vágysz a benned rejlő tartalmak megmutatásában.

Tarot nézőpont
Újra a sors lapja van terítéken, nagyon szeretne tőled valamit. A Szerencsekerék Szaturnusz megfeleltetése nem old a feszültségen, hatására állandó késztetést érzel a belső átalakulásra. Persze ez nem ilyen egyszerű, hiszen az idő szerepe is erősödik mindennapjaidban. Ezek ellenére a Szerencsekerék általában célravezető, jó megoldásokat kínál neked, ha megfelelően tudatos maradsz (Merkúr). A félelem nem megoldás, mert megakaszt! Én szívesen használom a Jupiter párhuzamot, amely azt jelenti, hogy a héten hited fizikai szintű megerősítését is várod. A lap nevében a "szerencse" szó nekem inkább jelöl optimizmust, mint életünk szigorú sorsszerűségét (amely inkább a Szaturnusz sajátja).

Az érmék királynőjének asztrológiai megfeleltetése (Hold a Bikában) jelenti az érzelmek megerősödését, azt a bizonyosságot, amikor már tudod, hogy csak tőled függ, mennyire tudod azokat reálisan irányítani. A Hold képes rálátni a szív dolgaira legalább úgy, ahogy a Nap rálát az elméddel felfogható valóságra. Az érmék királynője egyesíti magában a szépre, a biztonságra, a kényelemre való törekvést. Víz- és földelem megfeleltetése képessé teszi mások megértésére és támogatására.

A 10-számmisztikája olyan küzdelmet hoz mindennapjaidba, amelyet egy nemes cél érdekében vállalsz. A 10-es önmagát generálhatja, cél után újabb cél következhet. A keresztező lap érmék (földelem) minősége gondoskodik a megfelelő koncentrációról és a célra tartásról. A Szerencsekerék égi nagyarkánum, amely mindig megkérdezi, mire vágysz, meg mered-e lépni, amit szeretnél, meg tudod-e különböztetni a sorsszerűt a szabad akarattól.

A Szaturnusz és a Jupiter sorsbolygók az egyéni képletedben, mindketten meghatározzák a történéseket. Én azt mondom, sors ide vagy oda, csinálj mindent tudatosan és "jó érzékkel"!
Vissza a bloghoz