A hét tarot lapja a Szeretők, 2024. március 4-10.

A hét tarot lapja a Szeretők, 2024. március 4-10.

Keresztező lap a kardok VIII

A lapok árnyoldalával, negatív tartalmaival a keresztező lapnál foglalkozok, ott is keveset, mert hiszek abban, hogy csak feladataink vannak. Mindenből kötelességünk a legjobbat kihozni még akkor is, ha nehezített terepen járunk. Egy asztrológiai helyzet hajlamosít, nem kényszerít, a főiskolán ezt kellett először megtanulnunk. Felelősséged örök, nem hárítható másra, égboltra, tarot lapra.

 

Mivel érdemes foglalkozni a héten?

A Halak 2. dekádjában megjelenik a Hold esszencia is, amely személyes bolygóként lelki tartalmaidat tovább erősíti, érzékennyé tesz, de te érezheted úgy, hogy nehéz élethelyzetben kiszámíthatatlanná válsz. A Vénusz-Uránusz kvadrát (90 fok) a Vízöntő-Bika jegyeket érinti, amely lehet az örömök szabadsága, vagy a szereteted kifejezésének különböző módjai. Vasárnap este a Merkúr-Plútó szextilje a mélyebb lényegiség megértését sürgeti. A Merkúr a Kos elején tartózkodva mindezt céltudatosan, tudásvágyból teszi. A Merkúr vasárnap reggel lép át a Kos zodiákusba, ahol erőteljes kommunikációval igyekszik céljait megvalósítani.

A Szeretők 6-os mennyei számmisztikájába beletartozik a döntés, amely a jelenlegi Halak időszak neptunuszi hatásainál nem a legjobb ajánlólevél, hiszen ilyenkor a lelki tartalmaidra figyelsz. A Szeretők lapjának döntéseibe a szellemiségnek és a tudásnak is szerepet kell játszania, hogy a megfelelő megoldást választhasd. Asztrológiai megfeleltetése a Vénusz, amely befolyásolhat téged vágyaid, érzelmeid, elfogultságod által. A lap minden esetben kapcsolódásaidat, a köréd rendeződött emberekkel való viszonyodat helyezi nagyító alá.

A kardok 8-as a "minden rosszban van valami jó" megtestesítője. Magába zárkózó, megkötözött alakja, megoldást kér elhanyagolt vagy meg nem értett problémáidra, hiszen nem cipelheted azokat örökké, nézz velük szembe. A jövőt csak úgy várhatod, ha rendbe teszed a múltad, teljesen mindegy, hogy mi történt. Oldd el magad, ébredj rá a valóságra, bármit megváltoztathatsz, hiszen a 8-as számmisztikája csak szereteted kér, nem gondolatokat, racionalitást! A kardok 8-as akkor cselekszik helyesen, ha mindennapjait a szeretet jegyében éli. Szabadulj ki végre a lap hátterében látható várból, szeresd, amit csinálsz, érezd jól magad, bármi érjen is!

A két lap együtt megoldásokat hoz, a Szeretők lapja az egység megértését sürgeti, amikor a benned lévő poláris tartalmak (anima, animus) összesimulnak, eggyé válnak, és a kardok 8-as végre kiszabadul megkötözöttségétől, félreértéseitől, és félelmeit szeretetté változtatja.

Vissza a bloghoz