A hét tarot lapja a Torony XVI, 2023. október 9-15.

A hét tarot lapja a Torony XVI, 2023. október 9-15.

Keresztező lap a Mágus I

Hajtunk azért, hogy legyen pénzünk, ha megvan, tovább csináljuk, mert még több kell. Jó kis mókuskerék, és ehhez hozzájön a bombabiztos rutin, a "maradjon mindig így" óhaja. A kozmosz egyik kritériuma az örök változás, akkor valószínűleg ebbe az emberi lét állandó változása is beletartozik. Semmi nem marad úgy, ahogy most van, hiába ágálsz ellene, minden megy a maga útján. Tanuld meg, hogy semmi sem állandó, így közelebb jutsz a valósághoz, tervezz, de ne vedd biztosra, hogy úgy is lesz. Ha tényleg használod a változás tényezőjét, te leszel a világ legrugalmasabb embere.

Mi várható a héten?

Osztozik a héten a Mérleg 2. és 3. dekádja, a Vénusz mellé belép a Szaturnusz az Uránusz és a Merkúr. (Természetesen nem a bolygó lép be a Mérleg területére fizikai valójában! Ezek elvi szintek, analógiák, párhuzamok, hasonlóan a Holdcsomópontokhoz, amelyek mögött nincs objektum.) Szóval a Szaturnusz berendez, számon kér ha elfelejtettél valamit, az Uránusz ötletel, a Merkúr tanulja a környezetét. A Vénusz hétfőn a hajnali órákban belép a Szűzbe, ahol a külvilág csinosítása válik fontossá számára. A Mars csütörtökön (12-én) átlép a Skorpióba, ahol uralomban van, hozza jó formáját, erői közé belép az önfegyelem kérdése. A stacioner (állni látszó) Plútó direktbe vált a Bak végén, segít a változások elindításában és feldolgozásában.

A Torony asztrológiai megfeleltetései közül (Uránusz, Szaturnusz, Plútó) most a Plútót használom (direktbe vált), mert fontossá válhat számodra a feleslegek elengedése (persze te érezheted másképp). Ne ragaszkodj, hagyd végbemenni a változást, hogy valami új kezdődhessen! Az is lehet, hogy eddig egy általad kreált, belső börtönben éltél, és most végre kiszabadulhatsz, mert történt valami, megértettél valamit vagy felnyitotta valaki a szemedet. Ilyen esetekben mindig nagyon fontos a belső hozzáállás, értékelhetsz bármit sikernek is meg kudarcnak is, belső kódjaid, a begyakorolt megszokások és sémák (amiről a bevezetőben írtam) döntik el, érzéseidet, reakcióidat. Boldogulásod a te kezedben van!

A keresztező Mágus Nap és Merkúr megfeleltetése, mindenképpen a szellemi energiákra irányítja a figyelmet. Jelenleg mindketten a Mérlegben járnak (a Nap nem jár, csak a Földről tűnik úgy), ahol döntéseid meghozatalánál számíthatsz segítségükre, a megvilágításra és megértésre. A képen látható nagy energiájú (vörös köpeny), tiszta (fehér ruha) alak a teljességre törekszik (magyarul tisztára olyan = teljesen olyan). Érdemes merengened azon, hogy mennyire működsz tisztán, megelégszel a kevéssel, vagy a teljességre törekszel? A kártyalap alján látható rózsák a szeretet kihagyhatatlanságát, a liliomok a lelki erőt jelképezik. Igyekezz megoldani te a dolgaidat, ne várj másokra, hisz a Mágus kreatív energiáival, mágikus képességeivel messzire lehet jutni.

A Torony 7-es és a Mágus 1-es számmisztikájával először ki kell nézned az "ablakon", túl kell látnod a látszaton, hogy az 1-es teremtő energiáival bármit megérts és megoldj.
Vissza a bloghoz