A hét tarot lapja a Végítélet, 2023. augusztus 14-20.

A hét tarot lapja a Végítélet, 2023. augusztus 14-20.

Keresztező lap az érmék VII

A Végítélet megérkezett nagyarkánuma a "feltámadásról" szól, persze ne a lapon látható, a sírból kiemelkedő, fizikai testben lévő emberekre gondolj. Egy olyan elvont, fontos mozzanatról van szó, mint például a lelked átalakulása, kétségeid felszabadítása, energiáid célirányba állítása. (Természetesen evidenciának veszem az Isten, a reinkarnáció, a lélek és szellem fogalmának ismeretét és elfogadását.) Ezek hiányában csak a rációról, az anyagról írhatnék, de akkor nem kéne se kártya, se horoszkóp, se számmisztika.

Mi várható a héten, avagy a hét lehetőségei?

Szerdán Újhold lesz (együtt áll a Nap és a Hold) az Oroszlán jegyében, ahol a lélek és a szellem képes tökéletesen együttműködni, hiszen a két fővilágosító összeadja erejét. Érdemes a boldogulásra, a "jó" helyzetfelismerésre, a célratörő, harmonikus működésre koncentrálni.

A Végítélet azt a hírt hozza, hogy van tovább minden helyzetben, érdemes "felkelni" és folytatni. Nehéz földi dolgokról, történésekről írni egy megérkezett lapnál, de igyekszek támpontokat adni. Ilyen lehet például a befelé, önmagadra figyelés, amikor kizárod a külvilágot és próbálod meghallani a belső hangod. (Ez materialistáknak is érthető, de ők ilyenkor csak az elmére "gond"olnak). Megérthetsz eddig hihetetlennek hitt dolgokat, elfogadhatsz bármit, amit eddig nem sikerült. A Végítélet egyik megfeleltetése a Nap (véletlen?) mintha a Vízöntőben állna, vagyis itt már nem mondhatod, hogy benéztem, és azt sem, hogy nem tudtam. A 20-as számmisztikája már más értékrend, el kell vonatkoztatnod, itt csak bizonyosság és megértés van.

Az érmék 7-es lapján látható alak a jelenben tartózkodik (szemben áll), és éppen végiggondolja, hogyan jutott idáig (feje balra, a múltba néz). Súgja neked, hogy bátran tovább kell menni, hiszen a 7-es számmisztikája el szeretne téged vinni hetedhét országon túlra, ahol még a madár sem járt. A 7-es egy magas szellemi szint, ahol a Szaturnusz - mint a Naptól hetedik bolygó - türelmére van szükség a további fejlődésedhez. A lap egyik asztrológiai megfeleltetése a Szaturnusz (sors, csak az utadon haladhatsz), a másik a Jupiter, amely sokat ad abból, amellyel komolyan foglalkozol. Szükséged lesz szünetekre is, igyekezz élvezni azt, amit már elértél. Az érmék 6-1 bontása kéri a téged ért és a tőled induló hatások figyelembe vételét és feldolgozását, amelyet megértve bátran teremthetsz.

A 2-es jelen esetben feladat, már nem láthatsz kettősséget, nem érezhetsz kétséget. El kell jutnod a 7-es bontású téridő határáig, hogy átfordulva új ciklust kezdhess.
Vissza a bloghoz